«Latvenergo» grupas uzņēmums iegādājas vairākus mikrotīklu uzņēmumus Igaunijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Latvenergo” grupas uzņēmums “Elektrum Eesti” ir iegādājies vairākus mikrotīkla pakalpojuma uzņēmumus Igaunijā. Tādējādi uzņēmums papildina savu biznesa portfeli un ir gatavs izstrādāt jaunus pakalpojumus Baltijas tirgū, paziņojumā medijiem informēja “Latvenergo”.

“Elektrum Eesti” 30. jūnijā parakstīja līgumu par kapitāla daļu iegādi ar trim vietējiem Igaunijas uzņēmumiem: “Energiaturu Võrguehitus OÜ”, “SNL Energia 1 OÜ” un “Baltic Energy System OÜ”.

Iegādes darījums stāsies spēkā, saņemot Igaunijas konkurences uzraudzības iestāžu piekrišanu. Pēc pušu vienošanās darījuma cena netiek izpausta.

Iegādājoties mikrotīklu uzņēmumus, “Elektrum Eesti” plāno tos galvenokārt izmantot kā bāzi jaunu produktu un pakalpojumu izveidei mikroģenerācijas un elektromobilitātes jomā.

Mikrotīklu uzņēmumi, kuru īpašumā ir patstāvīgas apakšstacijas ar savu klientu loku, šobrīd pārvalda elektroenerģijas savienojumus 53 MW apjomā, pārvadot gandrīz 80 GWh elektroenerģijas gadā.

KONTEKSTS:

 “Elektrum Eesti” pieder “Latvenergo” koncernam, kas apkalpo 740 000 klientu Baltijas valstīs. 60 % koncerna saražotās enerģijas ir no atjaunīgajiem energoresursiem. “Elektrum” darbojas Igaunijā kopš 2007. gada un sniedz pakalpojumus 28 500 klientiem – gan mājsaimniecībām, gan uzņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti