Rīta Panorāma

Intervija ar Filipu Rajevski

Rīta Panorāma

Sākas Positivus festivāls! Intervija ar Ģirtu Majoru

Intervija ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu

«Latvenergo» grib atslēgt elektrības padevi «KVV Liepājas metalurgam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts AS "Latvenergo" vēlas atslēgt elektrības padevi maksātspējas grūtībās nonākušajam metalurģijas uzņēmumam AS "KVV Liepājas metalurgs", to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma” atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Pēc ministra teiktā, Privatizācijas aģentūra (PA) finanšu grūtībās nonākušajā uzņēmumā ir nodrošinājusi apsardzi, tādā veidā nodrošinot uzņēmuma aktīvu aizsardzību. Tā kā "Latvenergo" vēlas uzņēmumam atslēgt elektrības padevi, PA, iespējams, nāksies maksāt arī uzņēmuma elektrības rēķinus.

Ministrs norādīja, ka iekārtas var aiziet bojā, ja tās netiks darbinātas. Pēc Ašeradena aplēsēm, PA šo rēķinu apmaksai no saviem resursiem būs jāvelta 20 000-30 000 eiro mēnesī. Šie līdzekļi tiks rasti PA programmā, kur jau ir paredzēta nauda uzņēmuma aktīvu aizsardzībai un pārņemšanai.

Ministrs lēsa, ka uzņēmuma nākotne izšķirsies rudenī, kad, visticamāk, tiks ierosināts uzņēmuma maksātnespējas process un kad parādīsies iespēja uzņēmumu piedāvāt kādam citam investoram. Potenciāla interese par „KVV Liepājas metalurga” iegādi tirgū ir, taču ministrs atturējās plašāk komentēt, kas tieši ir izrādījis interesi par uzņēmumu.

"Nedodu pārāk lielas cerības, bet ar Privatizācijas aģentūra ir sazinājušies potenciālie investori. Šoreiz vairāk interese ir Rietumeiropas valstīs, nekā Austrumeiropā,” teica ministrs, atzīstot, ka valstij ir jāatgūst kopumā 65 miljonus, kas ieguldīti "KVV Liepājas metalurgā". Vislielākā iespēja atgūt šo naudu ir, pārdodot uzņēmumu kā kopumu, nevis pa daļām.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa jūlija sākumā nolēma nevirzīt tālāk un apturēt tiesvedību maksātnespējas lietā pret finanšu problēmu mākto uzņēmumu „KVV Liepājas metalurgs”.  Līdz ar to tiks izbeigta sāktā tiesvedība par uzņēmuma maksātnespēju.

“KVV Liepājas metalurgam” divu mēnešu laikā jāizstrādā tiesiskās aizsardzības procesa plāns, tas jāsaskaņo ar kreditoru vairākumu un jāiesniedz tiesā apstiprināšanai. Ja tas netiks izdarīts, tiesa atsāks skatīt uzņēmuma maksātnespēju.

Pirms vairāk nekā gada par finanšu grūtībās nonākušā Liepājas uzņēmuma īpašnieku kļuva Ukrainas holdings "KVV Group", kas solīja 70 miljonus eiro par ''KVV Liepājas metalurgs" samaksāt vairāku gadu laikā.  Taču neilgi pēc darījuma "KVV Liepājas metalurgs" atkal nonāca finanšu problēmās un lūdza Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu.

Vēlāk Ukrainas investori paziņoja par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju, to skaidrojot ar augstajām elektroenerģijas izmaksām un slikto situāciju metāla nozares tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti