Pēcpusdiena

Kā pārtraukums VID informācijas sistēmu darbā ietekmēs nodokļu maksātājus?

Pēcpusdiena

Vairāki LVM reģioni zaudējuši sertifikātu par videi draudzīgu saimniekošanu

“Latvenergo”, visticamāk, tirgos gāzi atvērtajā tirgū

«Latvenergo» grasās tirgot arī dabasgāzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā lielākais elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs valsts AS "Latvenergo” līdztekus elektroenerģijai grasās tirgot arī dabasgāzi, to Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina uzņēmuma ražošanas direktors Māris Kuņickis.

Pašlaik "Latvenergo" dabasgāzi elektroenerģijas ražošanai pērk no Latvijā vienīgā dabasgāzes piegādātāja – monopoluzņēmuma AS "Latvijas gāze". Pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas no 2017. gada 1. aprīļa arī "Latvenergo" būs lielākas iespējas pirkt un arī pārdot dabasgāzi.

Kuņickis atzina, ka pagaidām nav skaidrs, kad "Latvenergo" varētu uzsākt dabasgāzes tirdzniecību – termiņš būs skaidrs līdz dabasgāzes tirgus atvēršanai.

Pašlaik aktuāls jautājums ir  – vai dabasgāzes tirgošana tiks sākta pirmajā gāzes tirgus atvēršanas gadā vai arī otrajā, piebilda "Latvenergo" pārstāvis.

Viņš norādīja, ka "Latvenergo" pašlaik ir viens no Latvijā lielākajiem dabasgāzes patērētājiem – uzņēmuma dabasgāzes patēriņš veido 40% no kopējā valstī. "Tas arī rada iespēju iesaistīties dabasgāzes tirdzniecībā, pērkot gāzi ne tikai savām vajadzībām, bet arī klientiem," sacīja Kuņickis.

Viņš lēsa, ka sākotnēji dabasgāzi varētu tirgot juridiskajām personām, vēlāk – arī mājsaimniecībām. Dabasgāzes tirgus atvēršana Latvijā varētu būt līdzīga elektroenerģijas tirgus atvēršanai, sprieda "Latvenergo

Kuņickis piebilda, ka citviet Eiropā elektrības tirgotāji piedāvā dažādus "enerģijas produktus", tostarp dabasgāzi. To Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina enerģētikas eksperts Reinis Āboltiņš. Viņš norādīja, ka pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas dabasgāzei kā precei vajadzētu kļūt lētākai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti