«Latvenergo» atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VAS "Latvenergo" atkal ir atzīts par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu, savā apskatā TOP 101 ir secinājis konsultāciju uzņēmums "Prudentia" un "Nasdaq Riga".

Mazliet mazāka vērtība bija AS "Swedbank", savukārt par trešo vērtīgāko Latvijas uzņēmumu nosaukts VAS "Latvijas Valsts meži".

Identiski kā iepriekšējos gados, arī šogad Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "desmitniekā" ir AS "Latvijas gāze", AS "Lattelecom" un AS "Latvijas Mobilais Telefons". Kopumā par ceturto vērtīgāko uzņēmumu atzīts ir AS "Ventspils nafta", piekto - VAS "Latvijas dzelzceļš", sesto - AS "Latvijas gāze" un septīto - SIA "Lattelecom". Pirmo desmitnieku noslēdz "SEB Banka", LMT un "Olainfarm".

Balvu par straujāko izaugsmi saņēma "Olainfarm", kas šoreiz ir ielauzies vērtīgāko uzņēmumu TOP10 un pacēlies no 16 uz 10 vietu.

Tāpat secināts, ka TOP101 iekļauto uzņēmumu vērtībā, salīdzinot ar situāciju pagājušajā gadā, ir palielinājusies par 10,8% iepretim 16,5% vērtības pieaugumam pērn.

Tāpat jau otru gadu ir noskaidroti Baltijā vērtīgākie uzņēmumi - pirmo vietu ir saglabājusi "Swedbank Grupa", savukārt otro un trešo vietu ieņem "SEB Banka Grupa" un "Tallink Grupp".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti