«Lattelecom» vadītājs: Solidaritātes nodoklis nav ne solidārs, ne progresīvs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gadījumā, ja tiks ieviests tā dēvētais solidaritātes nodoklis, tas noteikti tiks apstrīdēts Satversmes tiesā, jo tajā nav ne solidaritātes, ne progresivitātes, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Gulbis negatīvi vērtē solidaritātes nodokli, par kura ieviešanu šonedēļ vienojās valdība, sakot, ka tas ir pretēji pagājušā rudens valdības solījumiem. Šis nodoklis “uzkrauj” slogu darba ņēmējiem, ne kapitālam, un tādējādi tiekot grauta ekonomikas konkurētspēja.

“Rezultātā godīgi uzņēmēji būs spiesti nodarboties ar optimizāciju,” atzina Gulbis.

Viņš arī cer, ka “muļķīgais nodoklis netikts pieņemts”, bet pretējā gadījumā tas tiks apstrīdēts Satversmes tiesā.

Solidaritātes nodoklis esot ārpus konteksta un nodokļu mērķa, turklāt tajā nebūšot nekādas solidaritātes, ne progresivitātes, sacīja “Lattelecom” vadītājs. Šādu nodokļu politiku viņš nodēvēja par agresīvu.

Vēstīts, ka otrdien, 22.septembrī, valdība atbalstījusi Solidaritātes nodokļa likumu, kas paredz vienādu ar valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmi, kas patlaban ir 34,09%, taču nodokļa ieņēmumi nonāks nevis valsts sociālās apdrošināšanas budžetā, bet gan valsts pamatbudžetā. Solidaritātes nodoklis gan būs jāmaksā tikai visdāsnāk atalgotajiem strādājošajiem, kuru ienākumi pārsniedz sociālo iemaksu griestus, kas patlaban ir 48 600 eiro gadā.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas rīcībā esošajiem datiem, solidaritātes nodoklis būs jāmaksā aptuveni 5000 cilvēku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti