«Lattelecom» strādā aptuveni 60 darbinieku, uz kuriem attiektos solidaritātes nodoklis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējā "Lattelecom", kura vadītājs Juris Gulbis asi iestājies pret solidaritātes nodokļa ieviešanu, strādā aptuveni 60 darbinieki, uz kuriem attiektos šis nodoklis, aģentūra BNS uzzināja kompānijā.

""Lattelecom" ir aptuveni 60 darbinieku - augsti kvalificēti IT [informācijas tehnoloģiju] speciālisti, vadītāji un programmētāji, kuru atalgojumu skars solidaritātes nodoklis," norādīja uzņēmumā.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Gulbis publiski iestājies pret solidaritātes nodokļa ieviešanu. Tostarp "Lattelecom" vadītājs paziņojis - ja šāds nodoklis tiks ieviests, tas tiks pārsūdzēts Satversmes tiesā.

Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2014.gadu liecina, ka Gulbis pagājušajā gadā algā saņēmis 392 tūkstošus eiro, kas ir par 5,5% mazāk nekā 2013.gadā.

Tāpat ziņots, ka valdība atbalstījusi solidaritātes nodokļa ieviešanu, pret kuru asi iestājušies sociālie partneri. Tas paredz ar nodokli aplikt personu ieņēmumus, kas pārsniedz 48 600 eiro gadā. Ieņēmumi no attiecīgā nodokļa tiks ieskaitīt valsts pamatbudžetā.

Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, nākamajos trijos gados budžeta ieņēmumi no attiecīgā nodokļa veidos 40,9 miljonus eiro ik gadu. Šis ir viens no priekšlikumiem ieņēmumu palielināšanai valsts nākamā gada budžetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti