Latgales uzņēmēji izrāda interesi par attīstības programmas līdzekļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aptuveni 52 miljoni eiro ir paredzēti Latgales uzņēmējdarbības attīstībai, īpaši degradētās teritorijās. Uzņēmējiem sadarbībā ar pašvaldību ir iespēja attīstīt ceļus, būvēt jaunas ēkas ražotnei un īstenot citus ar biznesa infrastruktūras attīstību saistītas lietas. 

Pretī atbalstam uzņēmējiem jāiegulda savs līdzfinansējums vai jārada jaunas darba vietas. Piemēram, Latgales uzņēmums „Eko paipalas” ar šo programmu cer gan gūt jaunas telpas ražotnei, gan radīt jaunus produktus, gan vismaz 11 jaunas darba vietas.

Šī nauda ir atbalsts uzņēmējdarbībai ekonomiski mazāk attīstītajos novados Latgales degradētās teritorijās, stāsta Daugavpils novada domes attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa. Lielākoties nauda paredzēta infrastruktūras sakārtošanai, idejas kā to apgūt ir,  tas ir pašvaldību un uzņēmēju kopdarbs. Uzņēmēju līdzatbildība ir vai nu līdzfinansējums, vai jaunas darba vietas.

Cūkkopības komplekss „Latgales bekons” Luknā un SIA „Eko paipalas”, kas atrodas Sventes pagasta teritorijā, ir uzņēmumi, kas varētu  iesaistīties Latgales programmas līdzekļu apguvē uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Paipalu uzņemumā, kā stāsta ražošanas direktors Boriss Murevičs un komercdirektors Vasīlijs Petrovs, ir doma par jaunas ēkas būvi un jaunu produktu ražotni.

 „Eko paipalas”, kas ir pavisam jauns, faktiski tikai gadu eksistējošs  uzņēmums, plāno savā ražotnē caur šo Latgales programmu radīt 11 jaunas darba vietas, paplašināt produktu klāstu un noieta tirgu. Līdzīgi plāno citi Latgales  ražotāji, kas gatavi gan apgūt Latgales programmas naudu, gan līdzdarboties programmā, kas  vērsta uz ražošanas biznesa attīstību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti