Dienas ziņas

Latvijas prezidentūra ES Padomē – pagaidām veiksmīga

Dienas ziņas

Vēlas piesaistīt jaunos mediķus Madonā

Latgales attīstības programmai nepieciešams turpinājums

Latgales pašvaldības: Attīstības programmai nepieciešams turpinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latgales attīstības programma deva būtisku ieguldījumu reģiona izaugsmē. Ieguldītie līdzekļi uzņēmējdarbības veicināšanai ne tikai ekonomiski stiprināja reģionu, bet uzlaboja arī iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šogad Latgales programma noslēgsies, bet pašvaldības norāda - nepieciešams turpināt iesākto, lai mazinātu plaisu starp Latvijas novadiem, līdz ar to arī nodrošināt kopēju valsts izaugsmi.

Lai veicinātu Latgales reģiona stabilitāti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija īstenoja Latgales atbalsta programmu. Šobrīd, tai noslēdzoties un atskatoties uz paveikto, apstiprinās šīs programmas nepieciešamība reģionam. "Pateicoties šī rīcības plāna realizācijai, Latgalē kopumā ir rekonstruēts 41 kilometrs ceļa. (..) Pašvaldības iestāžu ēku energoefektivitātes pasākumu veikšana ir izdarīta 38 objektos. (..) Ar šo pasākuma veikšanu pašvaldības ieekonomēs līdzekļus apkures izdevumiem un varēs novirzīt finanšu līdzekļus citām svarīgākām jomām," klāsta Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja, Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele.

Latgales programmas fokuss galvenokārt vērsts uzņēmējdarbības attīstīšanai. Francijas uzņēmums "Axcon cable", kas Daugavpils Ziemeļu rūpniecības zonā ražo augsto tehnoloģiju kabeļus un savienotājelementus, atzinīgi novērtē infrastruktūras labiekārtošanas projektu, kas paver attīstības iespējas. "Šī nav vienīgā mūsu ēka. Vēl ir arī otrpus teritorijai (..)," norāda Jans Singīns.

Arī Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins uzskaita darbus, kas paveikti Latgales reģiona attīstības ietvaros.

"Tika pilnībā nomainīti tīkli, ūdens, kanalizācija, daļēji elektrība, daļēji gāze. (..) Praktiski pa jaunam pilnīgi asfalta segums, apgaismojums, (..) tur bija viena maza iebrauktuve no Višķu ielas, tagad mēs esam atrisinājuši, ka iebraukt var no visiem trīs virzieniem," atzīmē Nadeždins.

"Kad pie mums bija Baltkrievijas vēstniece, viņa apskatījās šo zonu. Viņa pateica, ka savās rūpnieciskās zonās investoriem saremontētu un izremontētu infrastruktūru nevar piedāvāt.  (..) Mūsu piedāvājums ir ļoti vērtīgs un uzņēmējiem svarīgs," norāda Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Šogad Latgales programma noslēdzas. Lai nostiprinātu iesākto, būtiski nepieciešams programmas turpinājums. "Salīdzinājumā ar citiem reģioniem mēs vēl ar nožēlu konstatējām, ka neesam tādā līmenī kā gribētos. (..) Ļoti svarīgi, lai cilvēki te paliek, lai cilvēki te dzīvo, lai būtu pārliecība par rītdienu," norāda Gendele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti