Latgales lauksaimnieku pārstāvis: No Latvijas EP deputātiem gaidām tiešmaksājumu problēmu risināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lauksaimnieki no Latvijas pārstāvjiem Eiropas Parlamentā sagaida rīcību tiešmaksājumu izlīdzināšanai, lai nodrošinātu taisnīgu konkurenci, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latgales reģiona ražojošo lauksaimnieku apvienības vadītājs Aivars Bernāns.

"Partiju šķirotava"

"Partiju šķirotava"

Atrodi “savus” deputātu kandidātus, ar kuriem tev visvairāk sakrīt viedokļi par prioritātēm un rīcību 16 dažādās situācijās Eiropas Parlamenta darbā.

Aizpildi anketu un uzzini! 

Viņš uzsvēra, ka lauksaimniekiem ir svarīgi, ko Eiropas Parlamenta deputātu kandidāti piedāvā, jo lauksaimniecības sektors cieši saistīts ar ES atbalsta programmām, “mums jāpatur prastā, kā esam kopējā tirgū”, un Latvijas pārstāvjiem jācīnās, lai konkurences noteikumi būtu līdzīgi.

Lauksaimnieki vēlas, lai tiktu izlīdzināti tiešmaksājumi, jo Latvijā tie krietni zemāki, nekā citās ES valstīs, norādīja Bernāns.

Bernāns sprieda, ka iespējamā atteikšanās no maksājumiem ir globālās politikas jautājums, bet tīri teorētiski tas būtu iespējams, un tirgus ekonomika to varētu sakārtot, savukārt “griestu” noteikšana atbalsta saņemšanai saimniecībām nebūtu pareiza, un, ja to ieviestu, noteiktu būtu nepieciešams pārejas periods.  

Tāpat lauksaimniekiem ir svarīgi, lai Eiropas Parlamenta atbalstītas prasības produkcijas ražošanai nebūtu pārāk stingras un neierobežotu attīstību, piebilda Bernāns.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti