Latgalē būvē jaunu medus ražotni - taps kosmētika un pārtikas produkti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Daugavpils novada Maļinovas pagastā top jauna ražotne, kur no saimniecībā saražotā medus taps bio kosmētika un gardumi - augļi un rieksti medū. Uzņēmums galvenokārt orientēsies uz Latvijas tirgu ar perspektīvu nākotnē sākt arī eksportu. Medus būs galvenā izejviela, saka ražotnes veidotāji.

Palaist uz plānotajām jaudām jauno ražotni, un nodarbināt cilvēkus, kā stāsta SIA "Latvijas Bio" valdes priekšsēdētājs Andis Andruško, paredzēts jau tuvākajā laikā, te Maļinovas pagastā taps jauna medus industrija ar lieliem nākotnes plāniem.

Taču pirmais un galvenais produkts ražotnē būs biokosmētika no medus, stāsta Andis Andruško. Tam priekšnoteikums - plašais bišu dravu skaits saimniecībā un, protams, jaunas ambīcijas biznesā.

Ar nepacietību jaunās ražotnes atklāšanu gaida arī novada dome, jo, kā stāsta Attīstības nodaļas pārstāvis Jāzeps Krukovskis, ražotne būs gan plaša, gan savā ziņā atspoguļos novada specifiku biškopībā.

Finansējums, kas ieguldīts, ir iespaidīgs. Ražotne tapusi gan par pašu, gan Eiropas fondu līdzekļiem, atzīst uzņēmuma vadītājs Andis Andruško.

Sākotnēji jāpietiek ar pašu saražoto medu, taču, ja pietrūks, varēs pirkt no apkaimes biškopjiem, saka Latvijas Bio pārstāvji, kuru galvenais uzdevums ir iekarot tirgu un pārdot savu ražojumu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti