Lancmanis par divkosīgu uzskata cilvēku negatīvo attieksmi pret eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rundāles pils direktors Imants Lancmanis par divkosīgu uzskata cilvēku un politiķu negatīvo attieksmi pret eiro, kas būs Latvijas valūta no nākamā gada.

„Finanšu, Ekonomikas ministrija, Latvijas Banka un Ministru kabinets paziņo, ka ir jāpāriet uz eiro un tas ir vajadzīgs Latvijai. Bet ikdienas pilsonis paziņo, ka tās ir muļķības. Vai viņš sevi uzskata par lielāku speciālistu nekā ministrijas un Latvijas Banka?" retoriski vaicāja Lancmanis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „1:1".

Tādējādi ikdienas pilsonis uzskata, ka valdība un finanšu institūcijas novēl Latvijai tikai ļaunu.

„Līdz ar to cilvēks nonāk lielākā pretrunā, jo viņš uzskata, ka atrodas valstī, kur notiek noziedzīgi darījumi - divas ministrijas, Ministru kabinets un Latvijas Banka grib ievilkt Latviju nelaimē. Tad jau jāķeras pie bruņotas sacelšanās, bet cilvēks to neizdara, bet tā vietā parūc un pieņem eiro. Bet būtībā viņš ir paziņojis, ka valdība ir noziedzīga, tā velk ar eiro mūs noziegumā, bet es tur neko nevaru izdarīt. Tā ir divkosība, reakcija ir tā pati vecā gļēvā reakcija – viss ir slikti, es jau nu zinu, kā ir pareizi, bet mani jau neklausa," vērtēja Lancmanis.

Pēc viņa domām, situācija ir ļoti sakairināta, turklāt masu mediji piegādā „tik daudz vielas", ko nevar apstrādāt. Šādos apstākļos partijām ir viegli „zvejot dvēseles".

„Man ir bēdīgi redzēt, ka partijas bija pret eiro tikai tādēļ, ka bija opozīcijā. To es uzskatu par ļoti nopietnu politisku pārkāpumu," uzsvēra Lancmanis.

Jau vēstīts, ka no 2014.gada Latvija pāriet no lata uz eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti