«Laimas» ražotni Ādažos par 8,9 miljoniem eiro būvēs «Merks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jauno "Laimas" ražotni Ādažos būvēs būvkompānija "Merks", kas uzvarējusi konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" iepirkumā. Līguma kopsumma plānota 8 920 000 eiro, informē saldumu ražošanas uzņēmumā.

Jaunās "Laimas'" ražotnes projektā tiek ieguldīta pašu nauda, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Līgumu plānots noslēgt tuvākajā laikā, lai ražotnes celtniecību Ādažos uzsāktu šajā pavasarī un ražošanu tajā sāktu 2020. gadā. Iegādātajā zemes gabalā jau ir sagatavoti pievedceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā. Līdz brīdim, kad ražošanu pārcels uz jauno ražotni Ādažos, uzņēmums turpinās ražot "Laimas" saldumus Rīgā.

Pēc "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētāja Toma Didrihsona teiktā, jaunā ražotne ļaus "apvienot tradīcijas, šokolādes meistaru pieredzi un augstākos kvalitātes standartus mūsdienīgā ēkā".

25. februārī noslēdzās pieteikšanās izsludinātajam iepirkumam, kura mērķis bija izvēlēties būvnieku jaunās "Laimas" ražotnes celtniecībai Ādažos. Kopumā saņemti 12 pieteikumi gan no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem, gan starptautiskiem koncerniem, informē uzņēmumā.

Jaunās "Laimas" ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā tuvāko gadu laikā plānots investēt vairākus miljonus eiro. Šīs investīcijas papildinās vairāk nekā 23 miljonus eiro, ko pēdējo četru gadu laikā "Orkla" jau ir ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā Latvijā, norāda uzņēmumā.

Papildus jaunajai "Laimas" ražotnei Ādažos iecerēts būvēt arī cepumu un vafeļu ražotni, kas radīs vismaz 200 jaunas darba vietas.

KONTEKSTS:

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv produktu zīmolus: "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks" un "Pedro". Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku. Norvēģijas koncerns "Orkla" savus biznesus Latvijā – uzņēmumus SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija" – apvienos vienā organizācijā "Orkla Latvija", kas darbu sāks šā gada otrajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti