«Laima» veidos jaunu ražotni Ādažos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saldumu ražotājs "Laima" cels jaunu multifunkcionālu šokolādes un citu saldumu ražotni Ādažos, un tās platība būs aptuveni 6500 kvadrātmetri, informēja uzņēmumā.

Pašlaik ir uzsākta jaunās ražotnes projektēšana, pie kuras strādā arhitektu birojs “Valeinis un Stepe”. Tā kā šo fāzi ietekmē arī saskaņošanas process ar pašvaldību, tā var ieilgt līdz gadam. Ražotnes celtniecību plānots sākt 2018. gada pirmajā pusē, pabeigt līdz 2019. gada pirmajam ceturksnim un uzsākt pilnvērtīgu ražošanu 2019.gada nogalē, norāda uzņēmumā.

Kopējās investīcijas jaunās ražotnes būvniecībā un turpmākā “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” attīstībā nākamo trīs gadu laikā būšot līdz pat 20 miljoniem eiro.

Jaunā “Laimas” ražotne specializēsies vairākos virzienos, attīstot esošo tehnoloģisko bāzi. Tāpat uzņēmums iecerējis investēt jaunās tehnoloģijās. “Laima” turpinās sadarboties ar citiem “Orkla” uzņēmumiem, ražojot produktus pēc viņu pasūtījuma un otrādi.

“Izvēlētā vieta ideāli atbilst mūsu vajadzībām, ņemot vērā infrastruktūras un investīciju līmeni, izmēru, loģistiku, ilgtspējību un pats svarīgākais – tā neierobežo mūsu turpmāko attīstību nākotnē,” paziņojumā medijiem norāda “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Pēc “Laimas” ražošanas pārcelšanas no ražotnes Miera ielā uz Ādažiem uzņēmuma administrācija un arī “Laimas” šokolādes muzejs turpinās darbu vēsturiskajā “Laimas” biroja ēkā.

Savukārt pašreizējai "Laimas" ražotnes ēkai un teritorijai Miera ielā tiks meklētas iespējas nākotnes potenciālai attīstībai, iespējams, sadarbībā ar Latvijas nekustamo īpašumu tirgus pārstāvjiem.

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” pārstāv vairāks produktu zīmolus: “Laima”, “Selga”, “Staburadze”, “Ādažu čipsi”, “The Original Taffel Snacks” un “Pedro”. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti