Laikraksts: Igauņi Somijā strādā vairāk nekā somi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saskaņā ar Somijā publicētu ziņojumu igauņi šajā valstī strādā vairāk nekā somi, bet neizmaksā valstij vairāk nekā tās pamattautas pārstāvji, vēsta Somijas laikraksts "Ilta-Sanomat".

Šajā ziņojumā arī konstatēts, ka Somijai nepieciešamā darbaspēka saglabāšanas labad ir vajadzīgi 30 tūkstoši imigrantu gadā.

''Igauņi, ķīnieši un daudzas citas nacionālās grupas Somijā paveic vairāk darba, nekā paši somi, un neizmaksā valstij vairāk," uzskata viens no ziņojuma autoriem Statistikas departamenta eksperts Peka Mirskile.

Viņš atzina, ka bēgļi Somijā pārstāv pavisam citādu imigrantu grupu. "Cilvēki no Irākas un Somālijas atbrauca uz Somiju pirmām kārtām savas dzīvības glābšanai, un darba iegūšana viņiem nav starp vissvarīgākajiem uzdevumiem," atzīmēja eksperts.

Mirskile arī informēja, ka ieceļotāji no Āfrikas ir mazāk nekā 6% no imigrantu kopskaita. "Spriežot pēc sabiedriskām debatēm, viņu ir milzīgs skaits, tomēr patiesībā viņu ietekme ir nenozīmīga," sacīja eksperts.

Somijas partija "Perussuomalaiset" ("Īstenie somi"), kas ir negatīvi noskaņota pret imigrantiem, piektdien publicēja savus aprēķinus, saskaņā ar kuriem imigrācijas ietekme uz Somijas ekonomiku ir drīzāk negatīva un tas īpaši attiecas uz bēgļiem.

Speciālists migrācijas jautājumos Miko Resanens atzina, ka statistiskā ziņā šie aprēķini ir pareizi, bet izskaidrojami ar to, ka bēgļi bieži izpilda nekvalificētu un pagaidu darbu, kas ir maz apmaksāts.

"Perussuomalaiset" uzskata, ka Somijai vajadzētu vairāk rūpēties par darba nodrošināšanu 200 tūkstošiem bezdarbnieku, nevis par ieceļotāju labklājību. Savukārt Resanens pievērsa uzmanību apstāklim, ka, neraugoties uz bezdarbu, Somijā vēl arvien ir liels skaits vakantu darbavietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti