Laikraksts: ES un Lielbritānija panākušas vienošanos par «šķiršanās rēķina» summu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) sarunu delegācijas panākušas vienošanos, ka Apvienotā Karaliste, izstājoties no bloka, samaksās 45 līdz 55 miljardus eiro, otrdien, 28. novembrī, ziņo laikraksts "Daily Telegraph".

Laikraksts, atsaucoties uz diviem avotiem, vēsta, ka vienošanās panākta sarunu laikā Briselē pagājušajā nedēļā, taču galīgā summa esot atkarīga no tā, "kā katra puse aprēķina iznākumu saskaņā ar saskaņoto metodoloģiju".

"Vienošanās par naudu ir sasniegta," "Daily Telegraph" sacījis kāds augsta ranga avots, piebilstot, ka tagad atlicis atrisināt jautājumu par ES Tiesas jurisdikciju lietās, kas saistītas ar Lielbritānijā dzīvojošajiem bloka pilsoņiem, kā arī panākt vienošanos par Ziemeļīrijas un Īrijas robežu.

Tikmēr trešais avots, kas informēts par sarunu gaitu, pastāstījis, ka finansiālās vienošanās teksts došot iespēju britu sabiedrībai nosaukt visai mazu summu, ko nāksies samaksāt ES, kamēr ES tikšot garantēts, ka tā "saņems to, ko tā vēlas".

Savukārt Lielbritānijas "Breksita" departamenta pārstāvis, lūgts komentēt šo ziņu, norādīja, ka šonedēļ Briselē turpinās "intensīvas sarunas", taču konkrēti "šķiršanās rēķinu" nepieminēja.

Tajā pašā laikā Eiropas Komisijas (EK) pārstāvis no komentāriem atteicies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti