Panorāma

Kas mainīs dzeršanas tradīcijas?

Panorāma

Panorāma

Laikraksts "Diena" pirmdienās vairs neiznāks

Laikraksts «Diena» vairs neiznāks pirmdienās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laikraksta “Diena” drukātā versija pirmdienās vairs neiznāks. Avīzes izdevējs, uzņēmums “Dienas mediji” to skaidro ar lasītāju paradumu izmaiņām un to, ka “Latvijas pasts” netiekot galā ar piegādi agros rītos. Uzņēmums pārmetumus noliedz.

“Preses piegādātāju radīto apstākļu rezultātā mūsu darbs līdz lasītājiem nenonāk. Šajā ziņā pirmdienas bija kļuvušas kritiskas,” norādīts laikraksta “Diena” paziņojumā. Galvenā problēma ir tāda, ka “Dienas” piegādātājs – valsts uzņēmums “Latvijas pasts” – netiek galā ar preses piegādi rīta laikā.

“Ja “Latvijas pasts” jau ilgstoši nespēj piegādāt rīta laikrakstus līdz pulksten astoņiem, tad lasītāju paradumi mainās un ieradumi mainās. Līdz ar to mums ir jāsāk pārskatīt savu redakcionālo darbību,” norādīja SIA “Izdevniecība Dienas mediji” valdes priekšsēdētājs Edgars Kots.

Kots apgalvoja, ka šī problēma ir veidojusies gadiem. Lasītāji saņemot avīzi pulksten 12–13, reizēm pat pulksten 15.

Tikmēr “Latvijas pasta” vadītājs Mārcis Vilcāns pārmetumus par laikrakstu sistēmisku nepiegādāšanu noteiktajā laikā noraida: “Tas, ka mums ir bijuši kaut kādi kavējumi arī Covid-19 laikā, tas, protams, tā ir. Un tas ir tāds mūžīgs izaicinājums nodrošināt agro piegādi no rīta. Mēs līguma nosacījumus izpildām, un mums nav arī bijuši oficiāli nekādi iebildumi ne no “Dienas”, ne no arī Preses izdevēju asociācijas. 

Var jau daudz ko izdarīt ļoti agri un ātri, bet jautājums ir tikai, par kādu cenu,” sacīja Vilcāns.

Latvijas valsts daļēji kompensē abonētās preses piegādi lasītājiem. Latvijas Preses izdevēju asociācijā uzskata, ka drukātās preses piegāde ir sevišķi svarīga patlaban notiekošajā informācijas kara laikā.

“Viena liela daļa cilvēku var uzņemt informāciju, lasot to tieši papīra formātā. Tā ir gan vienas otras daļas cilvēku fizioloģiska īpašība, gan arī citādāki iemesli, kāpēc cilvēkiem ir vajadzīgs drukātais medijs,” sacīja Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis.

Tā kā laikraksts “Diena” vairs neiznāks pirmdienās, citās dienās – ceturtdienās un piektdienās – avīze  būs biezāka un ar vairākiem tematiskiem jauninājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti