Lai mazinātu Covid-19 krīzi, Ķīnas IT ministrija mudina valstī ātrāk ieviest 5G

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ķīnas Rūpniecības un informācijas tehnoloģiju ministrija publicējusi garu dokumentu, kurā vietējās pašvaldības aicinātas paātrināt 5G tīkla izbūvi un lietojumprogrammas, lai mazinātu koronavīrusa ietekmi valstī.  

Ķīnas Rūpniecības un informācijas tehnoloģiju ministrija publicējusi dokumentu laikā, kad Ķīna turpina agresīvo 5G tīkla paplašināšanu. Tā tika izjaukta, kad koronavīrusa uzliesmojums februārī apturēja bāzes staciju celtniecību un optiskās šķiedras rūpnīcu darbību.

Lai mazinātu Covid-19 krīzi, Ķīnas IT ministrija mudina valstī ātrāk ieviest 5G
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

Dokumentā ministrija mudinājusi vietējās Ķīnas varasiestādes izveidot 5G viedās medicīnas sistēmas, kā arī optimizēt un veicināt 5G pielietošanu cīņā pret jauno koronavīrusa epidēmiju.

Dokumentā arī pausts aicinājums iestādēm attīstīt 5G pielietošanu virtuālajā realitātē rūpniecības un automašīnu sektorā. Ministrija norādījusi, ka valsts pērn ir uzstādījusi 130 000 bāzes staciju. Analītiķi paredz, ka staciju skaits šogad palielināsies līdz vairāk nekā 600 000, jo investīcijas tīkla izveide turpinās, neraugoties uz koronavīrusa radītajām problēmām.

Šogad tīkla izveidei Ķīnā varētu tikt atvēlēti vairāk nekā 14 miljardi ASV dolāru.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss Covid-19, kurš izraisīja globālo pandēmiju, vispirms tika reģistrēts Ķīnā, un vissmagāk skāra šo valsti, kur reģistrēts visvairāk saslimušo, Ķīnā arī otrs lielākais no šīs slimības mirušo skaits.  Tagad Ķīnā vērojams jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita kritums.  Kopumā šobrīd Ķīnā reģistrēti 81 093 Covid-19 gadījumi, no tiem 3261 beigušies ar nāvi, bet 72 330 cilvēki izārstēti. Cīņai ar slimības izplatību tika noteikti stingri ierobežojumi, kas negatīvi ietekmēja Ķīnas ekonomiku.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti