Lagarda: Pasaulei nepieciešams vairāk starptautiskās tirdzniecības, nevis mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pasaules ekonomikai ir nepieciešams vairāk starptautiskās tirdzniecības, nevis mazāk. Tā šīsdienas uzrunā Briselē paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīna Lagarda. 

Viņas uzstāšanās notiek aptuveni nedēļu pirms ikgadējās Starptautiskā Valūtas fonda sanāksmes Vašingtonā, kur tiks apspriestas pasaules ekonomikas tendences.

Nepieminot jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu vārdā, Lagarda deva skaidru mājienu, ka noslēgšanās no apkārtējās pasaules un muitas tarifu palielināšana nedos solītos ieguvumus un jaunas darbavietas vietējiem iedzīvotājiem.

Tieši pretēji, no šādas politikas cietīs sabiedrības zemākais vidusslānis, sacīja SVF vadītāja.

“Starptautiskā sadarbība ietver sevī kopējus pasākumus ar mērķi nodrošināt, ka valstis spēlē pēc vienādiem spēles noteikumiem. Tas vienlaikus ļauj izvairīties gan no tādiem aizsardzības mehānismiem, ko dēvē par protekcionismu, gan panākt, ka valstis neievieš dažādus ierobežojumus, kas dotu nepamatotu priekšroku viņu uzņēmumiem,” sacīja SVF vadītāja.

“Ierobežojot tirdzniecību, mēs paši sev nodarīsim pāri. Tas var izjaukt globālās piegāžu ķēdes, samazināt pasaules ekonomikas izaugsmi un palielināt ražošanai nepieciešamo izejvielu un patēriņa preču cenas. Un pirmie, kuri no tā ciestu, būtu zemākās vidusšķiras pārstāvji, kuri iztērē patēriņam lielāko daļu no saviem ienākumiem,” norādīja Lagarda.

Tramps vēl priekšvēlēšanu kampaņā daudzkārt paziņoja par vēlmi veicināt ražošanu valstī un atcelt vai mainīt daudzus starptautiskās tirdzniecības līgumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti