LAEF: EK sāk padziļinātu izpēti par atbalstu lielajām dabasgāzes stacijām Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izvērtējot Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas (LAEF) aprīlī iesniegto sūdzību, Eiropas Komisija (EK) esot sākusi padziļinātu lietas izpēti un izlēmusi tuvākajā laikā pieprasīt Latvijai sniegt oficiālu skaidrojumu par atbalstu lielajām dabasgāzes stacijām. Iesniegtajā sūdzībā LAEF norādīja, ka valstij piederošo dabasgāzes staciju interešu lobēšanā esot ignorēti valsts atbalsta piešķiršanas noteikumi, informēja LAEF.

LAEF esot saņēmuši EK Konkurences ģenerāldirektorāta apstiprinājumu, ka pēc sākotnējās sūdzības izpētes ES nolēmusi veikt padziļinātu lietas izpēti un šajā sakarā tuvākajā laikā vērsīsies pie Latvijas valdības ar oficiālu pieprasījumu sniegt paskaidrojumu par lielajām dabasgāzes stacijām piešķirto atbalstu.

Iesniegtās sūdzības mērķis bija pievērst Eiropas Savienības uzmanību Latvijas darbībām un panākt, ka Eiropas Komisija turpmāk ierobežo valsts atbalstu lielajām dabasgāzes stacijām Latvijā, kas tiek sniegts kā elektroenerģijas obligātais iepirkums un garantētā maksa par stacijā uzstādīto elektrisko jaudu.

"Esam pārliecināti, ka pašreizējā atbalsta sistēma pretēji Latvijas un Eiropas Savienības interesēm sekmē Krievijas dabasgāzes piegādes, kas apdraud Latvijas enerģētisko neatkarību. Tā kā esam bagāti ar vietējiem enerģētiskiem resursiem, nesaprotam, kāpēc mums jāatbalsta Krievijas dabasgāzes patēriņš Latvijā," skaidro LAEF valdes priekšsēdētājs Andis Kārkliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti