LAD sāk pieņemt pieteikumus platību maksājumiem; interese ir liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No pirmdienas. 11.aprīļa, līdz 23.maijam Lauku atbalsta dienests (LAD) pieņem pieteikumus no lauksaimniekiem platību maksājumiem. Dienesta direktores vietnieks Indulis Āboliņš LTV “Dienas ziņām” pastāstīja, ka pirmajā dienā jau saņemti vairāk nekā 600 elektronisko pieteikumu, bet tiem, kam elektroniskie pieteikumi sagādā grūtības, dienests trupinās palīdzēt.

Līdz pirmdienas vakaram pulksten 17.30 LAD jau saņēma 668 elektroniskos pieteikumus, bet izbraukumos Baltinavā un Naujenē dienesta darbinieki palīdzēja aizpildīt 74 pieteikumus. 

LAD pārstāvis pastāstīja, ka LAD turpinās izbraukumos palīdzēt zemniekiem aizpildīt pieteikumus, ar dienesta izbraukumu konsultāciju sarakstu var iepazīties dienesta mājaslapā.

Platībām virs 10 hektāriem iesniegumi obligāti jāsniedz elektroniski, bet mazākām platībām pieteikumus var sniegt arī papīra formātā, atgādināja Āboliņš,  tomēr aicinot visus zemniekus sniegt pieteikumus elektroniski, jo tas paātrina apstrādi un ļauj precīzāk pārbaudīt informāciju.

Pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem var pieteikties ar kavējuma sankciju, ir 15.jūnijs.

Lai sniegtu atbalstu klientiem, LAD ir digitalizējis visus iepriekšējā gada pieteikumus, tāpēc klientiem, kas lietos elektronisko pieteikumu sistēmu pirmo reizi, arī ir iespēja kopēt iepriekšējā gada pieteikumus.

Tā kā daudziem lauksaimniekiem nav pieejams dators ar interneta pieslēgumu, kā arī nav nepieciešamo datorprasmju, lai varētu iesniegt iesniegumu, LAD no 11.aprīļa organizē vairāk nekā 300 klātienes konsultācijas daudzos pagastu centros, lai palīdzētu klientiem aizpildīt pieteikumus elektroniski. Lauksaimniekiem bez maksas būs iespēja iesniegt pieteikumus gan minēto konsultāciju laikā, gan arī apmeklējot LAD klientu apkalpošanas centrus. Atbalstu sniegs arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Lauksaimnieki, kuri 2016. gadā vēlas iesniegt vienoto iesniegumu papīra formātā, ne vēlāk kā līdz 10.maijam jāiesniedz pieprasījumu LAD par vienotā iesnieguma veidlapas un kartes sagatavošanu papīra formātā, norādot LAD klienta reģistrācijas numuru. LAD veidlapas un kartes papīra formātā izsniegs pieprasījuma iesniedzējiem no 25.aprīļa.

Jautājumu un neskaidrību gadījumos lauksaimnieki var saņemt konsultācijas jebkurā LAD klientu apkalpošanas centrā klātienē, rakstot e-pastu: [email protected] vai zvanot uz informatīvo tālruni 67095000.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti