KVV noslēdzis līgumu ar piegādātāju par pirmo 10 tūkstoš tonnu sagatavju piegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Metalurģijas uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV), kas pārņemis ar maksātnespējīgās kompānijas "Liepājas metalurgs" pamatražošanu saistītos aktīvus, noslēdzīs līgumu ar piegādātāju par pirmās kravas ar 10 tūkstošiem tonnu sagatavju piegādi, aģentūrai BNS pastāstīja KVV valdes loceklis Igors Kovaļenko.

"Šobrīd jau ir noslēgts līgums ar piegādātāju par pirmās kravas ar 10 tūkstošiem tonnu sagatavju piegādi, un plānota piegāde par vēl 20 tūkstošiem tonnu. Tiklīdz šī krava nonāks Liepājā, tad arī faktiski tiks iedarbināta velmētava un KVV sāks darbību. Šobrīd turpinās sagatavošanās darbi. Līdz ar ["Liepājas metalurga"] aktīvu pārņemšanu un īpašumtiesību pārreģistrēšanu šobrīd notiek esošo darbinieku līgumu pārslēgšana," sacīja Kovaļenko.

Pēc viņa teiktā, pirmie līgumi ar bijušajiem metalurgiem jau pārslēgti - process turpināsies nākamās nedēļas laikā, vienlaicīgi pieņemot papildu jaunus speciālistus atbilstoši vajadzībām. "Mēs esam izveidojuši sarakstu ar potenciālajiem darbiniekiem pa vajadzīgajām specialitātēm, bet to pieņemšana notiks pakāpeniski, ņemot vērā rūpnīcas palaišanas gaitu un vajadzības," piebilda KVV vadītājs.

Pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group". Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. "Liepājas metalurga" aktīvi nodoti KVV.

Tāpat ziņots, ka "KVV Liepājas metalurgs" ražošanu iepriekš bija plānojis sākt vēl līdz pagājušā gada beigām, taču tas aizkavējies. Uzņēmums ražošanu cer sākt līdz janvāra beigām.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti