Dienas ziņas

Lūdz ziedot bērnu rehabilitācijai

Dienas ziņas

Vidzemē lielos apjomos zog mellenes

Liepājas metalurgi vēstulē vēršas pie valsts amatpersonām

«KVV Liepājas metalurgs» vadība noraida darbinieku apsūdzības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadība noraida bijušo un tagadējo darbinieku apsūdzības, kas paustas Saeimai, kā arī Ekonomikas un Finanšu ministrijai nosūtītajā vēstulē. Tajā metalurgi pauž neapmierinātību gan ar uzņēmuma vadības darbu, gan valsts vienaldzību par uzņēmuma nākotni.

Valdībai adresētajā vēstulē uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” bijušie un esošie darbinieki sūdzas par algām aploksnēs, haotisku darba režīmu velmētavas cehā, pārkāptām darba drošības tehniskajām prasībām, kā arī vienaldzīgu uzņēmuma vadības attieksmi pret jauno tēraudkausēšanas iekārtu, kas tuvāko mēnešu laikā varētu tikt iznīcināta.

Uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” vadība gan visas vēstulē minētās apsūdzības noraida.

"Šie fakti ir neatbilstoši patiesībai. Mēs esam godprātīgi gan maksājuši nodokļus, gan arī godprātīgi izturamies pret saviem darbiniekiem. Tie pārmetumi, ka tēraudkausēšanas cehs netiks uzturēts ziemā - tas arī neatbilst patiesībai. Tas tiek nodrošināts ar personālu, kas uztur viņu kārtībā," skaidro uzņēmuma pārstāve Inese Ozoliņa.

Bijušie uzņēmuma darbinieki pauž sašutumu arī par vienaldzīgo valsts attieksmi pret atlaistajiem uzņēmuma darbiniekiem, kas, kā minēts vēstulē, darbu meklēs citur un rūpnīcā vairs neatgriezīsies. Tostarp vēstules autori jautā, kāpēc šobrīd uzņēmumā nav pastāvīgu kompetentu valsts uzraugu tehniskajos un finanšu jautājumos. 

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko atzīst, ka ministrijai ir zināmas uzņēmuma problēmas, kas iespēju robežās tiek risinātas.

"Mēs no savas puses mēģinam risināt visu, kas ir saistīts ar tautsaimniecības attīstību, tai skaitā mūsu iespēju robežās paceļot šo jautājumu arī premjeres līmenī, bet es nevarēšu komentēt tehniskās detaļas par šo līgumu. Es pieļauju, ka valsts pārvaldē ir vispār maz institūciju, kas ir redzējušas līgumu. Tas ir absolūti Finanšu ministrijas un Valsts kases kompetencē - šī līguma uzraudzība," tā EM pārstāvis.

Lai gan "KVV Liepājas metalurga” bijušo un esošo darbinieku anonīmajā vestulē norādīts uz mediju vienaldzīgu attieksmi, otrdien neviens no vēstules autoriem "TV Kurzemei" interviju nevēlējās sniegt. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti