«KVV Liepājas metalurgs» raugās uz iespēju mesties kuģubūves industrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma ("Vienotība") ir uzdevusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) iepazīstināt Liepājas metālapstrādes uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs" ar ministriju apkopoto informāciju par atbalsta iespējām uzņēmumam. Uzņēmums kaļ tālākas attīstības plānus, tostarp raugās uz iespēju iesaistīties kuģubūves industrijā.

Zemākas enerģijas cenas, kā arī izdevīgāki dzelzceļa tarifi - par šādiem iespējamajiem atbalsta veidiem interesi ir paudis vēl tikai nesen atdzimušais metalurģijas uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs".

Tiesa, precīza informācija par to, ko tieši atbildīgās ministrijas ir gatavas piedāvāt uzņēmumam, līdz šim netiek atklāta. Tomēr līdzšinējie amatpersonu izteikumi neliecina par to, ka atbalsta veids un apjoms būtiski pārsniegs citiem uzņēmējiem pieejamo atbalstu, kas jau šobrīd ir pieejams, piemēram, ar LIAA starpniecību.

Aģentūras direktors Andris Ozols, kurš trešdien atrodas ārzemēs un situāciju komentēt nevarēja, tomēr iepriekš ēterā Latvijas Radio ceturtajā programmā viņš norādīja, ka par iespējamo atbalstu noteikti turpināsies diskusijas.

"LIAA uzdevums nebija nākt klajā ar gatavu biznesa piedāvājumu, bet gan apkopot un sagatavot tehnisko piedāvājumu ar iespējamiem veidiem, kā varētu palīdzēt uzņēmumam. Savukārt pati "tirgošanās" vēl notiks," teica LIAA vadītājs.

Ozols norādīja, ka kopumā gan tirgus situācija uzņēmumam ir sarežģīta, jo šobrīd tirgus apstākļu dēļ tam nepieciešamo izejvielu cena ir augsta, bet gatavās produkcijas cena – zema.

"KVV Liepājas metalurga" pārstāvis, valdes loceklis Igors Talanovs iepriekš gan intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka uzņēmuma pastāvēšana nav apdraudēta un atbalstu uzņēmums vēlas galvenokārt konkurētspējas paaugstināšanai.

"Mēs vēlamies pievērst uzmanību, ka pie valdības šobrīd mēs vēršamies ne jau tāpēc, lai teiktu, ka tā tālāk strādāt vairs nevaram, bet gan tāpēc, ka saredzam tālākas perspektīvas vēl plašākai attīstībai. Tai skaitā mēs vēlamies runāt arī par iespējām pārprofilēt uzņēmuma ražošanu uz citu produkciju.

Būtu jāraugās uz jaunām nozarēm, piemēram, kuģubūves industriju, jo pašlaik ir skaidrs - celtniecības nozare pasaulē nesāks strauji attīstīties.

Mēs nevēlamies nākt pie valdības ar lūgumu – dodiet mums visu, un mēs tad nopelnīsim. Nē, mēs vēlamies pastāstīt, ko mēs varam izdarīt ar savām zināšanām un prasmēm nākotnē, bet mums vienkārši ir nepieciešams pārdzīvot šo grūto periodu," teica Talanovs

Uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" savu darbību pēc īpašnieku maiņas atsāka tikai šī gada martā, tomēr jau maijā uzņēmumam nācās sākt ražošanas jaudu samazināšanu. Tiesa, uzņēmums pieļāva, ka jau gada nogalē ražošanas apjomus būs iespējams atsākt palielināt.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti