Kustība «Latvija strādā»: Pašlaik ir iespēja mēģināt atgriezt Latvijā daļu tautiešu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pašlaik ir unikāla iespēja mēģināt atgriezt Latvijā daļu mūsu tautiešu, kuri aizbraukuši uz citām valstīm strādāt, intervijā Latvijas Radio sacīja kustības "Latvija strādā" idejas līdzautore un konsultāciju uzņēmuma "ERDA" dibinātāja Zane Čulkstēna.

Intervija ar Zani Čulkstēnu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Sociālā kustība "Latvija strādā" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA)  aicina piedalīties Tiešsaistes karjeras dienā ar nosaukumu "Palīdzēsim Latvijai strādāt!". Karjeras diena plānota 11. maijā.

Jau iepriekš šajās karjeras dienās piedalījās ne tikai tautieši, kas dzīvo ārzemēs, bet arī vietējie iedzīvotāji. Pašlaik, ņemot vērā pieaugošu bezdarbu, paredz vēl lielāku interesi no iedzīvotājiem Latvijā.

Čulkstēna atklāja, ka, neraugoties uz augošo bezdarba apjomu, uzņēmumiem aizvien ir problēmas atrast darbiniekus. Viņa to skaidroja ar to, ka daudzi darba meklētāji īsti nezina, kur var atrast vakances.

Paredzēts, ka Tiešsaistes karjeras dienā darbiniekus meklēs arī kāds restorāns, lai gan Covid-19 krīzē īpaši cietusi ir ēdināšanas nozare. “Katrā nozarē, arī tajās, kas ir ļoti būtiski cietušas, ir uzņēmumi, kas turpina cīnīties un tieši šajā laikā investē līdzekļus un pievērš uzmanību tam, lai no krīzes iznāktu spēcīgāki.

Ir ļoti aplams priekšstats par to, ka krīzes laikā visiem vajag ne tikai pievilkt jostas, bet arī pilnībā hibernēties,” sacīja Čulkstēna.

Tāpat uzņēmumiem esot svarīgi turpināt aicināt tautiešus no ārzemēm. “No ekonomikas perspektīvas uzskatu, ka šī ir unikāla iespēja mēģināt atgriezt daļu no mūsu tautiešiem atpakaļ. (..) Daudzi mūsu tautieši arī ārpus Latvijas ir palikuši bez darba, un šajā situācijā varbūt daži no viņiem ir pārvērtējuši savas prioritātes vai gribējuši būt tuvāk savām ģimenēm,” sacīja Čulkstēna.

Viņasprāt, Latvija pašlaik kļuvusi pievilcīgāka, lai atgrieztos.

KONTEKSTS:

Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem bezdarba līmenis valstī ir pakāpies uz 7,8%, un šobrīd darbu meklē vismaz 71 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju. Vienlaikus darba devēji reģistrējuši arī 17 tūkstošus vakanču.

NVA prognozē, ka bezdarba līmenis vēl turpinās kāpt, jo daļā no 32 uzņēmumu pieteiktajām kolektīvajām atlaišanām darba attiecību izbeigšanas termiņš stiepjas līdz vasaras vidum. Tuvākajā laikā plānots atsākt bezdarbnieku apmācību. Tagad – jau attālinātā režīmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti