Kurzemes uzņēmēji veiksmīgi piedalās izstādē «INFA 2013»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vienā no Vācijas lielākajām tirdzniecības izstādēm „INFA 2013" Hannoverē Latviju sekmīgi pārstāvēja Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) uzņēmumi - SIA „OT Systems" un SIA „Ambline" - izstādē izdevies ne vien pārdot saražoto produkciju, bet arī iegūt nozīmīgus kontaktus un pieredzi starptautiskajā mārketingā, pavēstīja VATP Sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Grinvalde.

Kopā ar VATP Biznesa inkubatora uzņēmumiem izstādē Vācijā no 12.-20.oktobrim piedalījās arī koka rotaļlietu ražotājs no Kuldīgas – SIA "MGS Factory" un  Liepājas uzņēmums SIA "Zibenszeļļi", kas piedāvā drošības risinājumus mājokļiem.

Pirmais pārsteigums Latvijas uzņemejiem esot bijis izstādes mērogs – produkcija un uzņēmumi kopumā izvietoti astoņas lielās zālēs, kuru kopējā platība sasniedz 110 tūkstoš kvadrātmetru. Trīs no Latvijas uzņēmumiem atradušies zālē, kas atsevišķi atvēlēta tieši ārzemju ražojumiem un uzņēmumiem. Arī pārējās zāles sadalītas atbilstoši tematikai - bērnu rotaļlietas, ekoprodukcija, Ziemassvētki, elektronika, Vācijas lielākie zīmoli, stāsta VATP Biznesa inkubatora projektu koordinatore Liene Kataševska. Viņa secina, ka atšķirībā no Latvijas, kad pircēju plūsmu ir viegli prognozēt atkarībā no nedēļas dienas un diennakts stundas, Vācijā izstāde tikusi vienlīdz labi apmeklēta visas dienas laikā visās nedēļas dienās. Kopumā šogad izstādi apmeklēja 190 000 apmeklētāju un izstādē pavisam piedalījās 1300 dalībnieku no 40 pasaules valstīm.

Izstādes apmeklētāji esot īpašu interesi izrādījuši par SIA „MGS Factory" ražotajām koka rotaļlietu mājiņām, ar kurām bērni varēja spēlēties turpat izstādē uz vietas. Rezultātā uzņēmums saņēmis vairākus pasūtījumus. Arī VATP Biznesa inkubatora uzņēmumam SIA „Ambline", kas ražo tekstila izstrādājumus no lina un dzintaru diega, izdevies atrast potenciālos sadarbības partnerus, caur kuriem produkciju tālāk virzīt eksportam uz Vāciju.

Šobrīd VATP Biznesa inkubators aktīvi gatavojas uzņēmumu dalībai Ziemassvētku tirdziņos Vācijas pilsētās - Vupertālē un Darmštatē. Inkubators piedāvās dalībniekiem pilnu pasākuma organizāciju – no produkcijas loģistikas līdz pat pārdošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti