Dienas ziņas

Veiks pētījumus kosmosa industrijā

Dienas ziņas

Jāmazgā un jādezinficē arī meža tehnika

Inkubators uzņem jaunus komersantus

Kurzemes biznesa inkubators uzņem jaunus komersantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai sekmētu jaunu ideju un uzņēmumu rašanos, Kurzemes biznesa inkubators šobrīd savā apgādībā ir uzņēmis 23 jaunus komersantus. Ir uzņēmumi, kas, pateicoties inkubatora atbalstam, plāno palielināt darbinieku skaitu un iekarot Eiropas tirgus.

SIA "Kurzemes Biznesa inkubators" pastāv kopš 2009. gada. Tā mērķis ir veicināt un attīstīt uzņēmējdarbību Kurzemes reģionā. Katru gadu inkubators uzņem jaunus komersantus, palīdzot viņiem vairākos posmos - sākot ar produkta izstrādes plānu līdz produkta pārdošanas iespējām.

Kurzemes biznesa inkubatora valdes priekšsēdētājs Salvis Roga norāda, ka inkubators var sniegt finansiālu atbalstu, lai uzņēmums varētu izmantot ārpakalpojumu, piemēram, grāmatvedības pakalpojumus, mājaslapas izveidi vai citu.

"Mēs viņus nosubsidējam ar 80% intensitāti, tātad uzņēmums pats samaksā tikai 20%. Otrs valis ir  kontaktu tīkls. Mēs nevaram darbiņu izdarīt komersanta vietā, bet mēs varam iedot padomu vai norādīt virzienu," saka Kurzemes biznesa  inkubatora valdes priekšsēdētājs.

Biznesa sākumposmā galvenais ir būt neatlaidīgam, ja arī pirmajos mēnešos nav sasniegts vēlamais rezultāts. To atzīst arī 26 gadus vecā uzņēmēja Mārīte, kura četrus gadus ir strādājusi viesmīles amatā, bet tagad vada savu biznesu - vasaras kafejnīcu “Mulberry”.

"Tas nav viegli; ja tas būtu viegli, es domāju, ka jebkurš to varētu izdarīt, bet jābūt kaut kādai uzņēmībai par to, ka tu gribi strādāt pats sev, nevis kādam citam," atzīst uzņēmēja.

Īpaši priecīgi Kurzemes biznesa inkubatorā ir par uzņēmumiem, kas ir ar eksporta potenciālu. Viens no tādiem ir Nīcas novada griezto sveču ražotājs SIA “Mariella”.

"Uz doto brīdi mēs aplūkojam vairākus variantus - tās ir gan Skandināvijas valstis, Centrāleiropa – Vācija, Francija, gan arī Anglija.Tad arī jāskatās, jo šis te process, kamēr tu tiec un sarunā ar klientu, kamēr tu viņu pārliecini, tas ir pietiekami garš," saka SIA “Mariella” pārstāvis Pāvels Jurs.

Jauno uzņēmēju skaits, neskatoties uz šī brīža ekonomisko situāciju valstī, pieaug. Ir virkne jaunu biznesa ideju, kuras var veidot šeit Latvijā un pārdot pasaules mērogā gan ar pašvaldības, gan valsts finansiālu atbalstu, kuru sniedz inkubators.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti