Kurzemē sākas vēja parku sabiedriskā apspriešana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

25. martā attālināti paredzēta sākotnējā sabiedriskā apspriešana par ieceri būvēt vairākas elektrostacijas Dienvidkurzemes un Kuldīgas novadā. Vēja parku attīstītāji ir SIA „Eolus”.

Aplēses liecina, ka teritoriju maksimālā kapacitāte ļautu katrā parkā izvietot 20–30 jaunākās paaudzes vēja elektrostacijas.

Vēja parka “Alokste” izpētes teritorijas atrodas Dienvidkurzemes novada Lažas pagasta un Kuldīgas novada Gudenieku un Turlavas pagastos. Vēja parks “Minde” plānots Dienvidkurzemes novada Sakas pagasta teritorijā. Savukārt vēja parka “Peivika” izpētes teritorija ir Dienvidkurzemes novada Sakas pagasta un Kuldīgas novada Alsungas un Gudenieku pagastu teritorijās.

Sākotnējā sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks  25. martā plks.17 attālināti.

Savukārt kopumā sabiedriskā apspriešana paredzēta līdz 11. aprīlim. Līdz tam var iesniegt rakstveida priekšlikumus par paredzēto darbību. Tie tiks izmantoti, sagatavojot programmu ietekmes uz vidi novērtējuma veikšanai.

KONTEKSTS:

Vēja parku attīstītājs Zviedrijas meitas uzņēmums "Eolus" jau vairākus gadus cenšas palielināt vēja iegūto enerģiju, izveidojot vēja elektrostaciju parkus Dobeles un Tukuma novados.

Latvijā tiek saražoti apmēram 40% no visas nepieciešamās elektroenerģijas, bet vēja enerģija, kas tiek uzskatīta par vienu no lētākajām, ir tikai viens procents no elektroenerģijas gala patēriņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti