Kuldīgā sestdien pulcējas un tirgojas Kurzemes mājražotāji un amatnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tikai sestdien, 19. oktobrī, uz vairākām stundām Kuldīgā durvis vērs lielveikals „Ražots Kurzemē”. Tirdzniecības zālē pulcēsies mājražotāji un amatnieki no Kurzemes, Somijas un Ziemeļīrijas, kuri ikdienā ne tikai nodarbojas ar ražošanu, bet aicina pie sevis viesus, piedāvā degustācijas, meistarklases un citus pakalpojumus. Tas ir divu gadu projekts, kas tagad vainagojies ar kopīgu sanākšanu Kuldīgā.

Kuldīgā sestdien pulcējas un tirgojas Kurzemes mājražotāji un amatnieki
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Projektā „Ražots Kurzemē” iesaistījušās vairākas vietējās rīcības grupas: Saldus rajona attīstības biedrība, biedrība “Partnerība laukiem un jūrai”, “Talsu rajona partnerība” , “Kandavas partnerība”, biedrība “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” un biedrība “Darīsim paši!”. 

Biedrības „Darīsim paši!” vadītāja Ieva Birbele stāsta, ka izveidots buklets un vizuālā identitāte „Ražots Kurzemē”.

„Projekts ilgst jau divus gadus. Šis ir otrais gads. Lielveikals „Ražots Kurzemē” ir liels noslēguma projekts. Ir bijušas gan mācības, pieredzes braucieni, gan akcija „Apceļo Kurzemi”, kā arī izdots buklets, kurā apvienoti 99 mājražotāji un amatnieki,” stāsta Birbele.

Buklets „Ražots Kurzemē” ar izsmeļošu informāciju par katru mājražotāju vai amatnieku  pieejams tūrisma informācijas birojos, stāsta Kuldīgas Aktīvās atpūtas centra vadītāja Jana Bergmane. Tagad pienācis laiks noslēguma pasākumam, kas norisināsies Kuldīgā un būs kā laba platforma arī tiem amatniekiem un mājražotājiem, kuri ne vienmēr ir publiski aktīvi.

„Improvizētais lielveikals „Ražots Kurzemē” durvis vērs plkst. 14. Piecas stundas Kurzemes mājražotāji un amatnieki stāstīs par savu piedāvājumu, reklamēs sevi rudens, ziemas un agrai pavasara sezonai. Notiks degustācijas, un apmeklētāji varēs iegādāties produkciju,” stāsta Bergmane.

Vienlaikus tas būs arī atraktīvs pasākums, kas ļauj pagarināt tūrisma sezonu Kurzemē ar dažādiem notikumiem.  „Pulcēsies lībieši un suiti ar mājas kafejnīcu. Būs āra ēdināšana ar Kurzemes produktiem. Mērķis ir vicināt mazo uzņēmējdarbību, lai cilvēku kustība būtu arī rudenī, ziemā un pavasarī. Tā ir iespēja pagarināt sezonu arī rudenī ziemā un pavasarī,” stāsta Bergmane.

Viņa arī norāda, ka mērķi šādam pasākumam ir vairāki: “Domāt par amatnieku un mājražotāju sadarbību, jo viņi stāvēs viens pie otra. Noformējums, ka var arī askētiski un strādāt zem viena zīmola. Arī stāstīt par sevi un rādīt sevi, komunicēt.

Šajā gadījumā piedalās vairāki mājražotāji un amatnieki, kas ikdienā nebrauc uz tirdziņiem un nevaram gluži katrā gadatirgū satikt.”

Uz lielveikalu Kuldīgā dosies arī pinēja darbnīcas saimnieks no Smārdes pagasta Engures novadā Pēteris Tutāns. Viņš stāsta, liela interese par Latvijas amatniecību ir tūristiem no Japānas. Kā dalībnieki lielveikalā būs viesi no Somijas un Ziemeļīrijas, piedāvājot dažāda veida produkciju – akmens masas interjera priekšmetus, juveliera un koka izstrādājumus, audumu lelles, grāmatu iesiešanas un pīto virvju produktus u.c.

Lielveikals „Ražots Kurzemē” būs izvietots telpās, kas vairākus gadus bijušas tukšas un netika izmantotas. Uz vienu dienu tās piepildīsies ar ļaužu čalām un labumiem no visas Kurzemes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti