Dienas ziņas

Vāc liecības par Naukšēnu vēsturi

Dienas ziņas

15 diennaktis un četri gadi bez tiesībām

Sauso zupu ražošana – inovācija Latvijā

Kuldīgas novadā izvērš ātri pagatavojamu ēdienu maisījumu ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"Uzņēmējam ir jābūt optimistam un radošam cilvēkam,"- par to pārliecināta Kuldīgas uzņēmēja, kura atzīst, ka tā var atrast sev raksturīgo un atšķirīgo. Vadoties pēc šādas pārliecības, viņa sākusi ražot ātri pagatavojamu ēdienu maisījumus, kas top lielākoties no Latvijā audzētiem dārzeņiem. Lai arī šobrīd tiek sperti pirmie soļi, uzņēmums meklē attīstības iespējas arī ārpus Latvijas.

Pagaidām ātri pagatavojamu ēdienu maisījumi uzņēmumā "Alias Products" top ar rokām. Šobrīd tur top pieci ēdieni – trīs veida zupas, plovs un risotto. Ēdienu sastāvdaļas – kaltētie dārzeņi - galvenokārt audzēti turpat Kuldīgas novadā. Latvijā šis ir inovatīvs produkts.

Uzņēmums sācis darboties pirms četriem gadiem un izmēģinājis vairākus darbības virzienus. Uzņēmuma vadītāja Agnese Buka atzīst, ka katrs no tiem devis ierosmi nākamajam, līdz pavisam nesen garšvielu ražošana devusi ideju radīt arī ātri pagatavojamus ēdienus no kaltētām sastāvdaļām.

Uzņēmuma vadītāja smejot saka, ka Latvijā uzņēmējam jābūt lielam optimistam. Nav bijis viegli par savu ražojumu pārliecināt lielveikalus, kuru plaukti ir pilni ar ārzemēs ražotiem ātri pagatavojamiem ēdieniem. "Ir ļoti jāskatās ārpus Latvijas robežām," piebilda Buka.

Lai attīstītu ātri pagatavojamo ēdienu maisījumu ražošanu, uzņēmums plāno piesaistīt dažādu projektu vai finanšu programmu līdzekļus. Svarīgākais esot mazināt roku darbu un vairāk izmantot iekārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti