Kukuļošanā iesaistītajai VID darbiniecei aizliegts ieņemt noteiktu amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizdomās par kukuļošanu aizturētajai Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbiniecei piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatus, un viņa pašlaik ir atstādināta no amata pienākumu izpildes bez algas saglabāšanas, pastāstīja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Viņa uzsvēra, ka, ja darbiniece pati neizteiks vēlēšanos atstāt VID, tiks vērtēta atbilstība nevainojamai reputācijai.

VID Iekšējās drošības pārvalde šonedēļ aizturēja organizētu personu grupu, tostarp divas bijušās VID amatpersonas, kā arī vienu esošo VID amatpersonu. Kādam uzņēmējam tika pieprasīti 65 tūkstoši eiro apmaiņā pret solījumu konkurentam kādā iepirkuma konkursā uzrīdīt VID auditu.   

Kopumā izmeklēšanā piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Ceturtdien, 11. jūnijā, divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja apcietinājumu.

"Paldies uzņēmējam, kurš bija gatavs iet līdz galam," uzsvēra Jaunzeme. Viņa pastāstīja, ka uzņēmējs bija atnācis, stāstot, ka "vienā tirgū notiek dīvainas lietas, un ir aizdomas, ka tam par pamatu ir kādas audita aktivitātes".

Uzņēmējs sazinājās ar VID Iekšējās drošības pārvaldi, kur viņš izstāstīja par savām aizdomām. "Jāsaka liels paldies uzņēmējam, ka viņš bija ar mums līdz beigām, piedalījās šajā eksperimentā un kukuli nodeva. Starpnieks viņu pieņēma un pēc tam arī tika arestēts. Visā izstrādes gaitā bija skaidrs, ka ir viena esošā VID darbiniece, divi bijušie darbinieki un divas nesaistītas personas," stāstīja Jaunzeme.

Viņa gan uzsvēra, ka cilvēki ir nevainīgi, pirms tiesā pierādīta viņu vaina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti