Rīta Panorāma

Telefonintervija ar biedrības "Papardes zieds" valdes priekšsēdētāju Ivetu Ķelli

Rīta Panorāma

Intervija ar rakstnieku Arno Jundzi par romānu "Sarkanais dzīvsudrabs"

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Kučinskis: Valstij jāsaglābā ietekme LMT un «Lattelecom»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valstij ir jāsaglabā zināma ietekme pār telekomunikāciju uzņēmumiem “Lattelecom” un “Latvijas Mobilais telefons”, LTV “Rīta panorāma” sacīja premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).  

Vai tā būtu kontrolpakete vai citas iespējas, bet kaut kādā mērā jā, ietekmei jābūt, sacīja Kučinskis.

Viņš arī pauda, ka valdība, lemjot par iespējamo uzņēmumu apvienošanu, ļoti uzmanīgi skatīsies nākotnē attiecībā uz infrastruktūru, kas saistīta ar valsts drošību.

Kučinskis uzskata, ka iespējamais apvienotais uzņēmums arī nedrīkst kļūt par pašreizējā līdzīpašnieka, skandināvu koncerna “Telia” filiāli, kas nenodarbojas “ar tām inovācijām, par kurām mēs viņus cienām”.  

Valdība lēmumu pieņems oktobrī, jo tas ir solīts līdzīpašniekiem, kuriem ir jāsniedz skaidra atbilde par uzņēmumu nākotni, atgādināja premjers.

Jau ziņots, ka ērtāki un kvalitatīvāki pakalpojumu klientiem, augstāka valsts konkurētspēja un finanšu ietaupījums  ir galvenie ieguvumi, kuru dēļ valdības konsultanti – auditorfirma "KPMG Baltics" ("KPMG") – iesaka apvienot divus jau veiksmīgi darbojošos uzņēmumus SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom". Konkurences padome (KP) šādā scenārijā saskata riskus, savukārt abu uzņēmumu vadītāji par iespējamo apvienošanu ir atšķirīgos uzskatos.

 Valdība līdz 5.oktobrim uzdevusi Ekonomikas un Satiksmes ministrijām kopā izvērtēt pētījumā atklāto un piedāvāto un nākt klajā ar savu redzējumu LMT un "Lattelecom" tālākajai attīstībai.

Abi telekomunikāciju uzņēmumi strādā ar ievērojamu peļņu un arī apgrozījuma rādītāji pēdējos gados arvien aug.

Mobilo sakaru operatora LMT grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 190 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2015.gadā, bet tīrā peļņa pērn bija 22 miljoni eiro. Savukārt “Lattelecom” grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā bija 193 miljoni eiro, bet peļņa - 32 miljoni. Valstij nodokļos nomaksāti 45 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti