Panorāma

Sākas Barikāžu atceres pasākumi

Panorāma

Valdības darba izvērtējums

Japāna un Latvija domā līdzīgi

Kučinskis un Abe: Latvija un Japāna ir tuvi partneri ar lielākām sadarbības iespējām ekonomikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvija un Japāna jau šobrīd ir tuvi un labi partneri, taču sadarbības potenciāls ekonomikā ir lielāks nekā patlaban, preses konferencē pēc sestdien, 13. janvārī, notikušās tikšanās sacīja abu valstu premjeri: Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) un Šindzo Abe.

“Latvija un Japāna ir līdzīgi domājošas valstis, labi un seni partneri, augstu novērtēju Latvijas un Japānas attiecību stabilitāti un ilglaicību,” teica Kučinskis. Viņš atzīmēja, ka Japāna ir otrs lielākais sadarbības partneris Eiropas Savienībai (ES) un Latvijai Āzijā. Tāpat premjers sacīja, ka atbalsta ES un Japānas brīvās tirdzniecības nolīguma slēgšanu.

Līdzīgu secinājumus izdarīja Abe. “Latvija un Japāna ir tuvi partneri, ko vieno kopīgas vērtības brīvība, demokrātija, tiesiskums, (..) tāpēc mūsu valstīm vēl ciešāk ir jāsadarbojas pie starptautiskās kārtības saglabāšanas,” norādīja Abe. Viņš akcentēja, ka līdz ar viņu Latvijā ir ieradušies Japānas ekonomikas speciālisti un uzņēmēji, kas turpinās apmeklēt Latvijā ciešākai ekonomikas sadarbībai.

Vērtējot starptautiskos notikumus, abi politiķi akcentēja, ka Latvijai un Japānai ir līdzīga izpratne par norisēm Ziemeļkorejā un ir jācenšas novērst spriedze Korejas pussalā.

Abe Latviju apmeklē kā vienu no valstīm savā Austrumeiropas un Centrāleiropas vizīšu turnejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti