Kučinskis par sadarbību ar Āzijas valstīm: Svarīgs tranzīts, IT un izglītības eksports

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sadarbībā ar Āzijas valstīm Latvijai ir svarīgs, tranzīts, informācijas tehnoloģijas (IT), kā arī augstākā izglītības eksports, uzsver premjerministrs Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Šie ir arī punkti, par kuriem viņš Eiropas Savienības un Āzijas valstu samitā Briselē izteiksies pie sarunu galda.

Premjerministrs Māris Kučinskis
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Latvijai ir diezgan labas iestrādes ar Ķīnu, Kazahiju. Tās ir mūsu tranzīta intereses, mūsu ostas. Nākamais ir datu plūsma un viss, kas saistās ar IT tehnoloģijām. Tur mums ir jau praktiski arī sadarbība ar Japānu, Japānas uzņēmumiem, un ieinteresētība no viņu puses ir. Un trešais ir mūsu izglītības eksports. Nav noslēpums, ka šogad ļoti pamatīgi indiešu studentu plūsma palielinājusies, un tur visus gribētāju arī nemaz... Nu, mums jau arī savi kritēriji jāuzstāda. Latvijas interesēs ir diversificēt valsts sastāvu.

Tā kā šīs ir trīs Latvijas vienlaicīgi galvenās priekšrocības - ar mūsu zināšanām, ar mūsu ostām, ar mūsu cilvēkiem IT jomā," stāstīja Kučinskis.

Briselē turpinās divu dienu Eiropas Savienības un Āzijas valstu samits. Šādas sanāksmes regulāri notiek jau vairāk nekā 20 gadu un ir iespēja vairāk nekā 50 pasaules valstīm apsēsties pie viena galda un izrunāt aktuālākos jautājumus gan politikā, gan ekonomikā, gan drošībā. Šajās dienās Briselē ir visu Eiropas Savienības dalībvalstu, arī Ķīnas, Korejas, Austrālijas, Indijas, Kazahstānas, Krievijas un vēl daudzu citu zemju delegācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti