Rīta intervija

Šadurskis: "Vienotība" atbalstīs Kučinski, ja izdosies vienoties par vairākiem jautājumiem

Rīta intervija

Intervija ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru

Intervija ar Māri Kučinski

Kučinskis: Ir apņemšanās likumu par gāzes tirgus atvēršanu pieņemt vēl aizejošās valdības laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Runājot par nākamās valdības veidošanu, ir apņemšanas, ka likuma grozījumi, kas nepieciešami gāzes tirgus liberalizācijai, Saeimā tiks pieņemti tuvākajās nedēļās, un šis jautājums netiks mantojumā koalīcijai, kas veidos jauno valdību, intervijā Latvijas Radio pastāstīja premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība).

“Protams, nav jāatliek. Mēs esam runājuši jau visu nedēļu arī par šo likumu. Tā jau ir gan kritušās valdības, gan šīs koalīcijas vienošanās, ka šāds mantojums uz nākamo valdību neaiziet,” apliecināja Kučinskis.

Viņaprāt, koalīcija pieņems šo likumu gala redakcijā, jo tā ir virzījusi šo likumprojektu, un jaunā koalīcija, visticamāk, būšot līdzīgā sastāvā. Arī ZZS un "Vienotības" sarunās bijusi kopējā sapratne, ka jāpieņem jau otrajā lasījumā izdiskutētais likuma grozījumu koncepts.

Viņš gan norāda, ka Saeimā iesniegti vairāki priekšlikumi, kuri ir savstarpēji pretēji. Tomēr šāda sarežģīta likuma pieņemšanā ir sarunas, kas novedušas pie valdības aptipinātā grozījumu varianta.

“Man nav pamata domāt, ka koalīcija, kurai turklāt šobrīd nav pazīmju, ka tā taisītos mainīties, nepieņems šo likumu gala redakcijā," sacīja Kučinskis.

Vienīgās diskusijas saistībā ar koncernu „Latvijas gāze” esot par to, vai valstij pastāv tiesvedību risks, sadalot kompāniju.

Kučinskis arī pauda, ka no ietekme uz likumdevēju no “Latvijas gāzes” puses neesot jūtama. “Kad viņi nāk runāt ar frakciju vai ar cilvēkiem, viņi to dara Saeimā, nevis kaut kur pa kaktiem. Tāpēc šo procesu nevajadzētu pārspīlēt. (..) Nav pamata domāt, ka šī spēle ir netīra," sacīja premjera amata kandidāts.

Jau ziņots, ka AS "Latvijas gāze" nav pret dabasgāzes tirgus atvēršanu 2017.gada 3.aprīlī, bet iestājas pret likumā noteiktajiem uzņēmuma sadalīšanas un nodalītā uzņēmuma pārdošanas termiņiem.

Saeimas Tautsaimniecības komisija trešdien, 9.decembrī, pabeidza darbu pie dabasgāzes tirgus atvēršanu paredzošo Enerģētikas likuma grozījumu sagatavošanas otrajam lasījumam. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas piedāvājumu, jaunizveidotā kapitālsabiedrība būtu jāpārdod līdz 2017.gada 31.decembrim.

Iepriekš “Latvijas gāze” vadītājs Aigars Kalvītis puda, ka pēc gāzes tirgus liberalizācijas uzņēmums varētu kļūt par Baltijas ietekmīgāko dabasgāzes tirgus spēlētāju, konkurējot arī Lietuvas un Igaunijas uzņēmumiem.

Tikmēr Administratīvā apgabaltiesa novembrī apturēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprināto "Dabasgāzes pārvades sistēmas lietošanas noteikumu" punktu, kas būtībā paredzēja dabasgāzes tirgus atvēršanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti