Rīta Panorāma

Aptur RD lēmumu par ierobežotu iespēju deputātiem uzdot jautājumus

Rīta Panorāma

Klāt "Ideālā žurka"

Intervija ar Ministru prezidentu Māri Kučinski

Kučinskis cer: Čaulas kompāniju aizliegums neliks slēgt kādu banku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) cer, ka atteikšanās no čaulas kompāniju apkalpošanas nenovedīs ne pie vienas Latvijas bankas slēgšanas.

Premjers intervijā LTV “Rīta panorāmai” sacīja, ka lēmums par aizliegumu apkalpot čaulas kompānijas noteikti būs pieņemts, un bankām tiks dots pusgads, lai pārorientētu savu biznesu.  

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pašlaik runā ar katru banku atsevišķi un ir dots nopietns signāls, ka tā nav jokošanās, bankām ir dots laiks mainīt attīstības stratēģiju, un “ļoti ceru, ka nebūs nepieciešama [kādas bankas slēgšana]”, un nenotiks tā, ka banka sāks iztukšoties.

Bankām ir laiks domāt, ko darīt, vai “ielauzties kādā redzamākā nišā, kur ir citi klienti”, vai pakāpeniski izbeigt biznesu, norādīja premjers.  

KONTEKSTS:

FKTK iepriekš atzina, ka aizliegums apkalpot čaulas kompānijas, par ko 21.martā vienojās Finanšu sektora attīstības padomē, visvairāk skars 11 bankas. Starp Latvijas banku klientiem 26 081 ir čaulas kompānijas, tostarp divas kompānijas ir ar Latvijas izcelsmi. 

Paredzēts, ka attiecīgos grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā valdībā plānots izskatīt uzreiz pēc Lieldienām. Aprīlī to plānots apstiprināt Saeimā, tādējādi jau no 1.maija bankām būtu aizliegts iesaistīties darījumos ar čaulas kompānijām.

Par nepieciešamību labāk uzraudzīt finanšu sektoru politiķi sāka spriest pēc nedienām ar "ABLV Bank", kura pēc ASV paziņojuma par iespējamo iesaisti naudas atmazgāšanā nolēma pašlikvidēties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti