Kučinskis: Atjaunojas potenciālo investoru interese par «airBaltic»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No potenciālo investoru puses pēdējā laikā ir vērojama intereses atjaunošanās par nacionālās lidsabiedrību "airBaltic", intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atzina, ka, vērojot vēl nesen piedzīvoto neskaidrību ap "airBaltic" jautājumiem, potenciālo investoru interese par šo aviokompāniju bija noplakusi. "Vērojot šo haosu, mums jau liekas, ka tikai mēs to redzam, bet uz mums arī skatās visā pasaulē - lasa avīzes un saņem informāciju," iepriekš pieredzēto investoru intereses kritumu skaidroja valdības vadītājs.

Pēc viņa teiktā, "nav vairs tālu, kad "airBaltic" būtu jāiegūst kārdinošas kompānijas izskats". Taču tagad svarīgākais esot domāt par aviokompānijas stratēģiskā investora piesaistīšanu.

Premjerministrs gan neprecizēja, kas ļauj secināt, ka investoru interesei par "airBaltic" pēdējā laikā ir bijusi tendence pieaugt.

Kā ziņots, valdība pagājušā gada nogalē nolēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredzēja ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valsts tajā solījās ieguldīt 80 miljonus eiro.

Tika ziņots, ka kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu. Saeima piekrita 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai lidsabiedrībai "airBaltic".

Lai gan akcionāru līguma parakstīšana ar Montāgu-Girmesu kavējās, šā gada februāra sākumā dokuments tika parakstīts.

Valdība vēl iepriekš uzdeva Satiksmes ministrijai sadarbībā ar "airBaltic" veikt nepieciešamās darbības, lai ne vēlāk kā divu gadu laikā piesaistītu "airBaltic" stratēģisko investoru.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti