Dienas notikumu apskats

Skolas gaitu sākšana no sešiem vai septiņiem gadiem būs vecāku izvēle

Dienas notikumu apskats

Abas radikāli noskaņotās Itālijas partijas ieguvušas teju pusi no visām balsīm

Latvija nav gatava mainīt „Rail Baltica” projekta īstenotāja vadītāju

Kučinskis apliecina Latvijas atbalstu «RB Rail» vadītājai Rubesai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvija nav gatava piekāpties un mainīt „Rail Baltica” projekta īstenotāja Baltijas valstu kopuzņēmuma „RB Rail” vadītāju Baibu Rubesu, kurai Lietuvas un Igaunijas pārstāvji uzņēmumā izteica neuzticību, taču domstarpības starp Baltijas valstīm ir jānovērš, pirmdien, 5.martā, norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).

"Rail Baltica"

"Rail Baltica" ir dzelzceļa transporta projekts, kura mērķis ir integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā, un tas šobrīd aptver četras Eiropas Savienības valstis – Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, vairāk nekā 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 mm) dzelzceļa līniju ar maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā. 

Projektā tika plānots līdz 2019. gadam pabeigt gatavošanos darbus, lai varētu sākt priekšdarbus dzelzceļa līnijas būvprojektēšani un zemju atsavināšanai, 2020. gadā – būvniecības procesu, bet 2026. gadā jau atklāt savienojumu Tallina-Rīga-Kauņa, bet 2030. gadā – savienojumu ar Varšavu.

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijas apstiprinātā trase šķērsos Latvijas teritoriju 263 kilometru garumā un stiepsies cauri Latvijai, skarot Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Olaines, Mārupes, Bauskas novadu un Rīgas pilsētas pašvaldības teritoriju.

Ceturtdien Saeima balsos par atbalsta izteikšanu „Rail Baltica” projekta tālākai virzībai. Šādu balsojumu ierosināja Saeimas Eiropas lietu komisija, lai paustu politisku atbalstu projektam un aicinātu to ieviest paredzētajā termiņā, nezaudējot Eiropas Savienības finansējumu.

 

Bažas par projekta īstenošanu pieņēmās spēkā pēc tam, kad 1. februārī Baltijas valstu kopuzņēmuma „RB Rail” akcionāru sapulcē Lietuvas un Igaunijas pārstāvji balsoja par neuzticības izteikšanu uzņēmuma valdes priekšsēdētājai Baibai Rubesai.

Kā vienu no domstarpību iemesliem Rubesa Saeimas deputātiem pagājušajā nedēļā minēja vēlmi projektu īstenot katrā valstī atsevišķi, nevis visām kopā. Lēmums par Rubesas atbrīvošanu gan vēl nav pieņemts, jo par balsojumu vēl spriedīs uzņēmuma padome 22. martā.

Lai Rubesu nomainītu, vajadzīga visu triju Baltijas valstu vienprātība. Latvijas premjers Māris Kučinskis uzsvēra, ka Latvijas atbalsts Rubesai esot.

“Baiba Rubesa šobrīd strādā, un Latvijas puse katrā ziņā šobrīd nav gatava piekāpties un mainīt viņu kaut kādu iemeslu pēc. Tajā pašā laikā gan Eiropas Komisija, Igaunija un Lietuva… Kaut kādas problēmas mums kopīgi ir, un viņas ir jārisina. Tādā gadījumā noteikti Rubesai ir jārunā ar Igauniju un Lietuvu. Runāt, runāt un vēlreiz runāt. Galvenais, lai projekts tiktu turpināts,” sacīja Kučinskis.

Kučinskis arī uzsvēra, ka visām trim Baltijas valstīm saistībā ar „Rail Baltica” ir jāmeklē saskares punkti, un pozas ieņemt nevar, jo drīzumā Eiropas Komisijai būs jāpieņem izšķiroši lēmumi par projekta finansējumu.

 Ekonomikas ministrs un “Vienotības” valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens norāda, ka tāpēc Latvijas atbalsts Rubesai šobrīd ir īpaši svarīgs.

“Es esmu ļoti priecīgs, ka premjers atbalsta viņas kandidatūru, jo tā tendence saraustīt šo vienoto kompāniju trijās daļās ir ļoti bīstama. Eiropas Komisija to absolūti neatbalsta. Tie signāli ir bijuši ļoti skaidri – ja jūs nespēsiet vienoties, neatradīsiet modeli, tas finansējums var tikt pārtraukts. Es gribu teikt, ka Rubesas kundze ir atslēgas figūra šajās sarunās. Ir ļoti labi, ka Latvija viņu atbalsta. Tas ir tas garants, lai mēs tiktu pāri šai ļoti sarežģītajai situācijai, kāda šobrīd ir izveidojusies,” pauda Ašeradens.

KONTEKSTS:

Par "RB Rail"

  • "RB Rail" ir 2014.gada oktobrī dibināts trīs Baltijas valstu kopuzņēmums. "RB Rail" vienlīdzīgi akcionāri ir SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" no Latvijas, "Rail Baltica Statyba" no Lietuvas un "Rail Baltic Estonia" no Igaunijas.
  • "RB Rail" ir "Rail Baltica" projekta centrālais koordinators. Projekts paredz ātrgaitas dzelzceļa līnijas izbūvi no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai. "Rail Baltica" būs elektrificēta pasažieru dzelzceļa līnija.

Avots: "RB Rail"

  1.februārī notikušajā "RB Rail" akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par neuzticību Rubesai, bet "RB Rail" Latvijas akcionāra "Eiropas Dzelceļa līnijas" (EDzL) vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās. Par šo balsojumu tiks lemts nākamajā "RB Rail" padomes sēdē, kura paredzēta 22.martā.

Pēc akcionāru sapulces Rubesa paziņoja, ka uzņēmuma vadībā saskārusies ar atsevišķu kompānijas padomes locekļu un patieso labuma guvēju pretdarbību "Rail Baltica" projekta pamatnostādnēm.

Lietuvas puse paziņojusi, ka Rubesas izteikumi par akcionāru savstarpējiem konfliktiem ir pilnīgi nepamatoti un var kaitēt projekta stabilitātei un ilgtspējai.

Tikmēr Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sākusi resorisko pārbaudi par Rubesas publiskajiem izteikumiem, ka notikusi iejaukšanās "RB Rail" darbībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti