Krūzītis: Pāreja uz eiro ir bijusi veiksmīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pāreja no latiem uz eiro Latvijā ir bijusi veiksmīga, jo ieguvēji ir bijuši pircēji un maz ir bijuši gadījumi, kad uzņēmēji centušies eiro ieviest negodīgā ceļā, intervijā Latvijas Radio programmā „Labrīt!” pirmdienas rītā sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

Kopumā šie deviņi mēneši, kad preces tika tirgotas abās valūtās, ir bijuši ļoti vajadzīgi pircējiem,” sacījis Krūzītis. Tieši jūnija pēdējais datums ir diena, kad veikalos cenas gan eiro, gan latos ir jānorāda obligāti.

Krūzītis piebilda, ka tirgotāji novērojuši - daļa pircēju jau ir pieraduši pie cenām eiro, citi savukārt nē. Ja veikali nolems cenas rādīt tikai eiro, tad šīs pārejas izmaksas jau ir izrēķinātas.

Viņš arī norādīja, ka kopumā eiro ieviešanas process no tirgotāju puses bijis veiksmīgs. „Nav bijuši gadījumi, kad eiro ir ieviests negodīgi,” teica Krūzītis, uzsverot, ka ir paveikts liels un sekmīgs projekts.

Ziņots, ka pāreja no latiem uz eiro notika gadumijā. Taču pusgadu pēc tās veikaliem obligāti bija jānorāda cenas gan eiro, gan latos. No 1. jūlija šī prasība vairs nav obligāta un paliek pašu veikalnieku ziņā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti