Panorāma

Stoltenbergs: tūlītēja apdraudējuma Latvijai nav

Panorāma

S.Ābramai Konkurences padomes vadībā būs visas koalīcijas atbalsts

I.Krūmu atceļ no amata Trasta komercbankā

Krūma vietā par Trasta komercbankas administratoru ieceļ Rasu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tiesa pirmdien, 19.jūnijā, atcēla apcietināto Ilmāru Krūmu no Trasta komercbankas maksātnespējas administratora amata. No pirmdienas bankas maksātnespējas procesu vadīs Armands Rasa. Neskatoties uz apcietinājumu, Krūms iebilda Rasas kandidatūrai.  

Neskatoties uz to, ka Ilmārs Krūms ir aizdomās turētais kriminālprocesā, tagad atrodas apcietinājumā un uzraugošā iestāde apturējusi viņa kā maksātnespējas administratora darbu, par Krūma atcelšanu no Trasta komercbankas maksātnespējas administratora amata drīkst lemt tikai tiesa.

Banku sektora uzraugs Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) tiesai norāda – no policijas komisija saņēmusi informāciju, ka Ilmārs Krūms tiek turēts aizdomās par izspiešanu. Iepriekš izskanējis, ka papildus tam Krūmam tiek inkriminēta arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Komisija pārstāvji piebilst – jau zinādams par savu statusu kriminālprocesā, Krūms turpināja aktīvi strādāt, piemēram, izsludināt izsoles.

“Mēs saskatījām tajā, iespējams, ļaunprātīgas rīcības pazīmes, jo mūsu vērtējuma persona nav rīkojusies labā cītībā, pie šādiem apstākļiem, personai būtu jāatturas no aktīvās darbības,” norādīja FKTK pārstāve Ieva Rudēvica.

Neskatoties uz apcietinājumu, Ilmāram Krūmam bija iespēja ierasties uz tiesas sēdi. Viņš to nav izmantojis, taču rakstiski tiesai norādīja iemeslus, kāpēc komisijas izraudzītais kandidāts Armands Rasa nevar kļūt par bankas administratoru – piemēram, viņa birojam bija noslēgts līgums ar vienu no Trasta komercbankas kreditoriem.

“Man absolūti nav nekāda sakara ne ar vienu kreditoru, apstāklis, ka kāds kolēģis uzņēmies vest kādu lietu, nevar atteikties uz mani,” iebilda Rasa.

Tiesas lēmums bija Ilmāru Krūmu no bankas maksātnespējas administratora amata atcelt, bet Armandu Rasu apstiprināt.

To, kāpēc iebildumi pret Rasas kandidatūru, nav ņemti vērā, tiesā neskaidro – visi argumenti būs pieejami tikai pilnajā sprieduma tekstā.

Rasa LTV “Panorāmai” nevarēja atbildēt, vai pārskatīs kādu Ilmāra Krūma lēmumu – sākumā esot jāpārņem visas lietas. Kaut gan visus Krūma laika noslēgtus līgumus Rasa sola lauzt – tostarp ar Krūma pilnvaroto personu bankā.

“Nekādas līdzšinējās vienošanas neplānoju turpināt, jo uzticamības plīvurs ir zudis, man ir jāmeklē jauna komanda, ar ko strādāt, lai nebūtu nevienam šaubas par manu darbu,” sacīja Rasa.

Jau ziņots, ka kopā ar Ilmāru Krūmu par  aizdomās turētiem tā sauktās “administratoru lietas” ietvaros atzīti vēl maksātnespējas administratori Māris Sprūds un Nauris Durevskis, kā arī finansists Jorens Raitums. Raitums no apcietinājuma atbrīvots, bet visu trīs administratoru sūdzību par apcietinājuma piemērošanu tiesā vērtēs šo trešdien.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti