«Kronus» atklāj 2,2 miljonus eiro vērto metālapstrādes ražotni Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Investējot vairāk nekā 2,2 miljonus eiro, kokapstrādes uzņēmums SIA "Kronus" atvēris jaunu metālapstrādes ražotni Rīgā. Projekts realizēts pusgada laikā, un uzņēmums plāno piegādāt klientiem pirmos pasūtījumus līdz 2022. gada beigām, informēja uzņēmumā.

Kokapstrādes uzņēmuma "Kronus" galvenais virziens ir koka iepakojuma ražošana. Palešu apmalēm, kas ir uzņēmuma pamatprodukts, ir vajadzīgas arī metāla detaļas – eņģes. Kopš 2017. gadā uzņēmumā izveidota sava eņģu ražotne un nepieciešamais metāls pirkts no tirgotājiem, turklāt apmēram 60% eņģu ražošanai nepieciešamā metāla piegādāts no Krievijas.

Šī gada pavasarī pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā un ieviestajām sankcijām pret Krievijas uzņēmumiem, meklējot risinājumus metāla piegādei, "Kronus" pieņēma lēmumu par labu metālapstrādes virziena attīstībai.

Sešu mēnešu laikā, piesaistot banku finansējumu 2,2 miljonu eiro apmērā, uzņēmums realizēja vērienīgu projektu — tas atrada un pārbūvēja telpas, iepirka ražošanas iekārtas, aprīkoja ražotni, kā arī izveidoja sadarbību ar piegādātājiem. Lai nodrošinātu ražošanai nepieciešamos izejmateriālus, "Kronus" sadarbojas ar piegādātājiem no Eiropas un Āzijas.

"Kronus" metālapstrādes ražotnē plānots radīt 25 darba vietas, norādīja uzņēmumā.

Metāla griešanas iekārtu jauda ir apmēram 50 000 tonnas gadā, bet "Kronus" ražotnei nepieciešamas apmēram 12 000 tonnas. Tas arī tiks nodrošināts 2023. gadā, bet pārējā produkcija tiek piedāvāta citiem uzņēmumiem.

"(..) Jaunās ražotnes jauda ir 50 000 tonnas gadā, no tiem ap 75% paredzētas mūsu klientiem. Tādējādi, būdams 100% Latvijas uzņēmums, "Kronus" novērš visus iespējamos sankciju riskus, kas neapšaubāmi ir viens no šī gada izaicinājumiem gan "Kronus" uzņēmējdarbībai, gan arī citiem nozares spēlētājiem," teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Ževaks.

SIA "Kronus" ir 1995. gadā dibināts kokapstrādes uzņēmums, kas specializējas koka iepakojuma – palešu un palešu apmaļu, dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmuma produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 53 pasaules valstīm ar galvenajiem eksporta tirgiem Vācijā, Zviedrijā un Āzijas valstīs.

2021. gadā "Kronus"apgrozījums pieauga līdz 87,75 miljoniem eiro, gada laikā palielinoties par 97, %. Uzņēmuma peļņa šajā periodā pārsniedza 10,56 miljonus eiro. 2020. gadu uzņēmums noslēdza ar 556 682 eiro lieliem zaudējumiem.

"Kronus" ir 100% vietējā kapitāla uzņēmums. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Andrejs Dikins, Aleksandrs Minajevs un Igors Ževaks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti