Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Kardiologu biedrības prezidentu, profesoru Andreju Ērgli

Rīta Panorāma

Intervija ar Edvardu Smiltēnu

Telefonintervija ar Guntaru Grīnvaldu

Kritizē ideju nekustamo īpašumu darījumus apstiprināt pie notāra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ideja, ka nekustamo īpašumu darījumā pircējs un pārdevējs pašā sākumā dodas pie notāra, sadārdzinās jau šobrīd dārgo nekustamo īpašumu darījumu procesu, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” piektdienas, 22.aprīļa, rītā sacīja Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses vadītājs Guntars Grīnvalds.

Latvijas Zvērinātu notāru padome iepriekš bija rosinājusi šobrīd jau Tieslietu ministrijas virzītas reformas, kas paredz darījuma apstiprināšanu pie notāra, kā arī elektroniskas zemesgrāmatas sistēmas ieviešanu un valsts nodevas par īpašuma nostiprināšanas zemesgrāmatā samazināšanu.

Grīnvalds uzsver, ka šādas pārmaiņas darījuma procesu sadārdzinās par 0,5%. Jau šobrīd šis process Latvijā ir dārgāks nekā Lietuvā un Igaunijā. Viņš paskaidroja, ka notāri sākumā bija cerējuši, ka valsts nodeva par reģistrāciju zemesgrāmatā varētu samazināties. Taču Finanšu ministrija šādai iecerei atteica, jo ir nepieciešami ienākumi valsts budžetā.

Tomēr Grīnvalds notiekošajā nevaino Finanšu ministriju. Viņš pauž, ka šobrīd nav ņemts vērā sabiedrisko organizāciju viedoklis un notiek reformas šauras grupas – proti, notāru interesēs.

Viņš piebilda, ka Igaunijā šāda sistēma darbojas, tomēr kopumā nekustamā īpašuma reģistrācija tur ir lētāka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti