Krītas rīdzinieku interese noslēgt mierizlīgumu ar „Rīgas namu pārvaldnieku”

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīdzinieku interese noslēgt mierizlīgumu ar „Rīgas namu pārvaldnieku” kritusies. Patlaban klienti par dažādiem saņemtajiem pakalpojumiem no pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmuma ir parādā 35 miljonus eiro, kas ir par 2, 85 mazāk nekā 2013. gada septembrī, liecina aģentūras LETA informācija.

Šajā pavasarī izlīguma akcija, kas ļauj parādniekiem vienoties par parāda atmaksas grafiku, kuru izpildot tiek dzēsta soda sankciju summa, piesaistījusi mazāk klientu nekā pērn.

„Maija mēnesī [vienojās] gandrīz 1700 klienti par kopējo parādu summu vairāk nekā divi miljoni eiro. Jāsaka, lielākais parāds, par kuru tika noslēgts izlīgums, ir vairāk nekā 13000 eiro. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, jāsaka, ka aktivitāte klientu ir mazinājusies. Tas acīmredzot ir skaidrojams ar to, ka tie klienti, kuri vēlējās nokārtot savas parādu saistības pret uzņēmumu, to jau izmantoja iepriekš. Šī bija tā daļa, kura faktiski kaut kādu iemeslu dēļ neizmantoja šo akciju iepriekš, tostarp arī, iespējams, tā daļa, kurai kaut kādu iemeslu dēļ parādi izveidojās aizvadītajā ziemā,” pastāstīja SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis Krists Leiškalns.

Jau ziņots, ka pirmo reizi šādu iespēju "Rīgas namu pārvaldnieka" klientiem piedāvāja 2012.gadā, kad mierizlīgumus varēja slēgt pusgadu - no jūlija līdz decembrim. Toreiz šo iespēju izmantoja 12 000 klientu, kas bija aptuveni puse no kopējā parādnieku skaita.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti