Krištianu Ronaldu iedragājis «Coca–Cola» tirgus vērtību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu, izrādot nepatiku pret “Coca–Cola” dzērienu, pamanījies iedragāt uzņēmuma tirgus vērtību, jo pēc Ronaldu žesta uzņēmuma tirgus vērtība kritusies par četriem miljardiem dolāru.

Ronaldu pirms Portugāles izlases spēles ar Ungāriju bija ieradies uz preses konferenci, kur viņam priekšā bija novietotas divas “Coca–Cola” pudelītes. Krištianu tās demonstratīvi pabīdīja malā, paņēma rokā ūdens pudeli un teica: “Ūdens!” Acīmredzot viņš tādējādi aicina sportistus un līdzjutējus veldzēties ar ūdeni, nevis saldinātiem dzērieniem.

Krištianu Ronaldu ir viens no slavenākajiem cilvēkiem pasaulē, piemēram, “Instagram” tīklā viņam ir gandrīz 300 miljoni sekotāju. Tādēļ šķietami nenozīmīgais žests sagādājis pamatīgas galvassāpes “Coca–Cola”.

Neilgi pēc Ronaldu rīcības “Coca–Cola” akciju cena kritusies par 1,6%. Tas varētu šķist neliels kritums, bet uzņēmuma kopējā tirgus vērtība nokritās no 242 uz 238 miljardiem ASV dolāru, tātad par četriem miljardiem dolāru.

36 gadus vecais Ronaldu ir pazīstams kā veselīga dzīvesveida atbalstītājs, kas viņam palīdzējis rādīt izcilu sniegumu arī vecumā, kad daudzi futbolisti beidz savu karjeru.

Bijušie komandas biedri vēsta, ka nepatiku pret “Coca–Cola” Ronaldu varētu būt iedvesis kādreizējais Mančestras “United” komandas biedrs Raiens Gigss. Tolaik jauniņais Ronaldu ieradies uz komandas brokastīm ar “Coca–Cola” pudeli rokās; Gigss viņu pielicis pie sienas un teicis: “Nekad vairs tā nedari!”

Vienā kolas pudelītē ir līdz pat desmit tējkarotes cukura, tādēļ tas nav piemērots dzēriens sportistiem un ikvienam, kas rūpējas par veselīgu dzīvesveidu. Krištianu stāsta, ka viņš arī savam dēlam izsaka aizrādījumus par kolas dzeršanu, čipsu un frī ēšanu.

Atteikšanās no kolas acīmredzot palīdzēja, jo Ronaldu spēlē pret Ungāriju guva divus vārtus un kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Eiropas futbola čempionātu vēsturē.

Interesanti, ka Ronaldu piemēram sekojis Francijas izlases futbolists Pols Pogba, kura nežēlastībā krita cits Eiropas čempionāta sponsors: pirms preses konferences sākuma Pogba no galda novāca “Heineken” alus pudeli.

Pogba pēc ticības ir musulmanis, un islāms aizliedz lietot alkoholu. Tiesa gan, futbolista nežēlastībā kritušais alus bija bezalkoholiskais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti