Rīta Panorāma

Brigitas Stenclavas peronālizstāde "Noskaņa" tautas mākslas centrā "Ritums"

Rīta Panorāma

Lidosta "Rīga" strādā ierastajā ritmā. Telefonsaruna ar Lidosta "Rīga" pārstāvi Edgaru Vilcānu

Sociālajā tīklā ievietots zīmējums kļūst par biznesu

Kristas Miltiņas sociālajā tīklā ievietots zīmējums kļūst par biznesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Krista Miltiņa ir ilustratore, kura vairākus gadus studējusi arī Dānijā. Tieši dzīvojot Dānijā, viņai izdevās uz latviešiem un Latviju nedaudz paskatīties no malas, un šī spēja tagad ir pāraugusi biznesā. Kristai tikai atlika uzzīmēt asprātīgu zīmējumu par latviešiem un ievietot to sociālajā tīklā. Tālākais notika pats no sevis.   

Kristai Miltiņai paticis zīmēt jau kopš bērnības. Latvijā mācījusies mākslas skolās, tad četrus gadus Dānijā studējusi dizainu, bet vienā brīdī sapratusi, ka vēlas tomēr atgriezties Latvijā.

“Dzīvojot uz vietas Dānijā, es ļoti daudz domāju par latviešiem, kādi mēs esam. Pirmās ilustrācijas parādījās, jo es gribēju draugiem kaut ko uzdāvināt un sāku zīmēt ilustrācijas par mums, latviešiem,” stāstīja Krista.

Kādā dienā ielikusi sociālajā tīklā “Facebook” vienu no saviem zīmējumiem. Nākamajā rītā pamodusies un ieraudzījusi, ka tas paticis jau trīs tūkstošiem cilvēku.

“Vasarā ielieku internetā vienu zīmējumu par dillēm, kas latviešiem ir ļoti tuvas. Cilvēki sāka rakstīt, ka grib visādas lietas ar šo zīmējumu - maisiņus, kreklus, džemperus. Sapratu, ka jāsāk drukāt, jāsāk kaut kas darīt,” stāstīja Krista.

Tik vienkārši. Tā arī radās biznesa ideja. Sākusi arvien vairāk pētīt, ko par mums domā citas tautas. Aptaujājusi ārzemniekus, un šādā veidā tapuši nākamie asprātīgie zīmējumi par latviešiem.

Izrādās viņas zīmējumi patīk ne vien vietējai publikai, bet arī ārzemniekiem.

“Tirgojos Kalnciema tirdziņā pirms Ziemassvētkiem, un man nāca ļoti daudz ārzemnieku. Viņiem likās, ka ir asprātīgi. Lielākā daļa īstenībā ir latvieši, kuri dzīvo ārzemēs. Viņi ved saviem draugiem vai paši sev,” stāstīja Krista.

Šobrīd Krista strādā pie suvenīru sērijas izveides. Pavasarī arī tapšot interneta veikals, lai cilvēkiem būtu vieglāk iegādāties viņas ražojumus.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti