Krišjānis Kariņš: Pagarinot «Latvijas gāzes» monopoltiesības, kļūsim par izsmieklu Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības komisijas Enerģētikas likuma grozījumu iniciatīva ir jānoraida pašā saknē, jo tas nākotnē vēl vairāk padziļinās Latvijas atkarību no Krievijas gāzes un būs ārkārtīgi neizdevīgs Latvijas patērētājiem, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, kurš Eiropas Parlamentā strādā enerģētikas komitejā.

Tautsaimniecības komisijas aiz slēgtām durvīm pieņemto lēmumu Kariņš nosauca par aizdomīgu un norādīja, ka arguments par cenu samazināšanu ir maldīgs, īpaši ja valsts saglabās „Latvijas gāzes” monopola situāciju. Kariņš norādīja, - ja Saeima apstiprinātu šādu likumu, Latvija kļūtu par izsmieklu Eiropā, jo jau tagad, diemžēl, esot bēdīgi ziņojumi Briselē, kas analizē, ka Latvijas politiskās elite ir Kremļa pakļauta, un Latvijas varas uzdevums būtu apgāzt šos uzskatus.

Sankciju nebūs, bet neizpratne un izbrīns gan, sacīja Kariņš: "Tās ir absolūts pārsteigums. Ir jāsaprot, ja mūsu parlaments (Saeima) pieņem likuma grozījumus, kas likumā nostiprina gāzes monopola tiesības Latvijā – tā ir vismuļķīgākā lieta, ko varētu darīt. Tas mūsu gāzes patērētājiem (gan mājsaimniecībām, gan elektrības un siltuma ražotājiem) ilgtermiņā ir visnelabvēlīgākais lēmums, ko varētu pieņemt. Es saprotu – tā faktiski ir šantāža. Viņi [„Latvijas gāze”] saka – nostipriniet mūsu monopoltiesības vēlreiz likumā, pretī jūs saņemsiet kaut kādu atlaidi. Šogad varbūt atlaides iedos, bet ko darīs nākamgad? Varbūt dubultos cenu? Un, lai nedubultotu cenu – ko tad prasīs? Varbūt mums būs jāpieņem vēl kāds likums?”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti