Rīta Panorāma

Sadalītas "Spēlmaņu nakts" balvas

Rīta Panorāma

Projekts "Mare Balticum"

Telefonintervija ar Pēteri Krīgeru

Krīgers: Bez neapliekamā minimuma palielinājuma minimālās algas kāpums neko nedod

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan minimālās algas pieaugums nākamgad vērtējams atzinīgi, tomēr bez neapliekamā minimuma palielinājuma tas neko daudz nedod, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Arodbiedrību savienībā atzinīgi novērtē minimālās algas paaugstināšanu par 40 eiro. Taču šis pieaugums pats par sevi neko daudz nenodot, un tas jāskatās kopā ar citiem rādītājiem: neapliekamo minimumu un atvieglojumiem par apgādībā esošajām personām.

„Tad mēs iegūtu kopējo ainu, un cilvēki saprastu, ko viņi šajā gadījumā iegūst. Minimālā alga pati par sevi neko nedod,” sacīja Krīgers.

Tāpat LABS vadītājs norādīja uz konkrētības trūkumu, plānojot nākamā gada budžeta izdevumus: „Mums, pirmkārt, interesē darba samaksas jautājumi, tas ir, cik reāli katra nozare, kas ir finansēta no valsts budžeta, saņems darba samaksā. Diemžēl pašlaik mums nav pilnas ainas, mēs nezinām [datus] ne izglītībā, ne ārstniecībā, ne iekšējās drošības, ne arī citās nozarēs.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti