Krievu salā veidos jahtklubu un jahtu ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievu salā iznomās zemi moderna jahtkluba un luksusa jahtu ražotnes izveidošanai. Līgumu par zemes iznomāšanu 20 gadiem Rīgas brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar AS “Quinto Marine Park”.

Brīvostā informēja, ka piecu gadu laikā investējot gandrīz trīs miljonus eiro, privātais investors Krievu salā 15 hektāru platībā sola attīstīt infrastruktūru pilna servisa jahtu ostas izbūvei, kā arī jahtu būves un remonta vajadzībām. Uz iznomāto teritoriju Krievu salā pēc atbilstošas infrastruktūras izbūves no teritorijas Sarkandaugavā tiks pārcelta ekskluzīvo peldlīdzekļu būvētava “Latitude Yachts”, kas iepriekš prezentēja Latvijā pilnībā izstrādātās un uzbūvētās luksusa klases jahtas – trimarānus.

Iznomātais zemes gabals atrodas Krievu salas ziemeļrietumu pusē pie Hapaka grāvja  – teritorijā, uz kuras atrodas attīrīšanas iekārtu ēkas, kas būvētas laikā no 1969. līdz 1973. gadam un kuru izmantošana beigta 2003.gadā.

Uzņēmumu teritorijas Krievu salā, Rīgas Brīvostā. Attēls: rop.lv/lv/karte.

Ēku komunikācijas ir demontētas un ēkas ir tehniski un funkcionāli nolietojušās.

Investors, saskaņā ar zemes nomas līgumu un jahtkluba attīstības un biznesa plāniem, apņēmies demontēt degradētās būves, attīstīt inženierkomunikācijas, piebraucamos ceļus un autostāvvietas, izbūvēt jahtu piestātnes un administratīvās ēkas, kā arī jahtu būves, remonta un glabāšanas angārus, jahtu ziemas glabāšanas nojumes un veikt teritorijas labiekārtošanu.

Zeme Krievu salā 15 hektāru platībā projekta īstenošanai ir izīrēta uz 20 gadiem.

Uzņēmumā norāda, ka pēc tirgus izpētes secināts – Latvijā trūkst modernu pilna servisa jahtklubu, kas piedāvāto pakalpojumu klāstā un kvalitātē pilnībā atbilstu mūsdienu prasībām. Uzņēmums plāno izbūvēt nepieciešamās inženierkomunikācijas, pievadceļus, autostāvvietas, jahtu piestātnes, kā arī jahtu būves un remonta angārus.

Vēloties attīstīt luksusa jahtu būvētavu “Latitude Yachts”, ražotni plānots pārcelt no Sarkandaugavas uz Krievu salu, kur tikšot izbūvēta atbilstoša infrastruktūra.

Tikmēr Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs norāda, ka Krievu salā ar Kohēzijas fonda atbalstu infrastruktūra, kuru būs iespējams izmantot par dažāda tipa kravu kraušanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti