Krievijas vēstnieks: Ir apdraudēti lielu investīciju projekti Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Situācija Latvijas finanšu sektorā nopietni apdraud ievērojamus investīciju projektus Latvijā, trešdien, 6. jūnijā, preses konferencē Rīgā pauda Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

“Ekonomiskā sadarbība. Mēs visi saprotam, kādā situācijā tā ir un kāpēc. Tajā ir tāda nepastāvība un pretrunīgums. Kāpēc? Tāpēc, ka ekonomiskās konjunktūras politiskās intereses tiek stādītas augstāk par uzņēmēju centieniem kopīgi sadarboties,” pauda Lukjanovs.

Viņš norādīja, ka notiekošais Latvijas ekonomikā kaimiņvalsti neietekmē, taču tas ietekmē pašu Latviju.

Krievijas vēstnieks: Ir apdraudēti lielu investīciju projekti Latvijā
00:00 / 00:58
Lejuplādēt
“Negribu bērt sāli uz brūcēm, bet tomēr – tas, kas notiek Latvijas ekonomikā, Krieviju neietekmē. Bet tas, kas notiek Latvijas finanšu sektorā, jau ietekmē pašu Latviju. Mums ir nopietns līgums par Pļaviņu un “Ķegums 2” elektrostaciju rekonstrukciju. Šie līgumi atbilst Latvijas ekonomikas interesēm, taču šo Latvijas kompāniju partneris, kompānija “Silovije Mašini” tagad ir iekļauts ASV Finanšu ministrijas sankciju sarakstā, un Krievijas kompānijai ir radušās nopietnas grūtības, jo Latvijas bankas ir pārtraukušas tai naudas pārskaitījumus,” teica Lukjanovs.

KONTEKSTS: 

Rietumvalstu un Krievijas sankciju cīņas sākās pēc tam, kad Krievija 2014.gada martā pēc neatzītā referenduma anektēja Ukrainas pussalu Krimu, bet aprīlī Ukrainas Austrumos prokrieviski noskaņoti separātisti pasludināja neatzītās tautas republikas, uz ko Kijeva atbildēja ar pretterorisma operāciju, un konflikts ilgst vēl aizvien.

Uz rietumvalstu noteiktajām sankcijām Krievija atbildēja ar aizliegumu ievest pārtiku no vairākām rietumvalstīm.

Kopš tā laika abas puses vairākkārt pagarināja un paplašināja savstarpējās sankcijas. ASV Finanšu ministrija 6. aprīlī paziņoja par sankciju ieviešanu pret Kremlim pietuvinātiem oligarhiem un amatpersonām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti