Krievijas uzņēmējs par «Metalurgu» bija gatavs maksāt par 13 miljoniem vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrs potenciālais investors - Krievijas uzņēmējs Igors Šamiss, kurš pārstāv Luksemburgas kompāniju "United Group", bija gatavs maksāt par „Liepājas metalurgu” 120 miljonus eiro, kas ir par 13 miljoniem vairāk nekā izvēlētais pretendents - Ukrainas kompānija "KVV Group".

Valdība otrdien nolēma maksātnespējīgo „Liepājas metalurgu” pārdot Ukrainas kompānijai "KVV Group". Uzņēmums metāla ražotni varētu iegādāties par 107 miljoniem eiro.

Savukārt Luksemburgas kompānijas "United Group" īpašnieks, Krievijas uzņēmējs Igors Šamiss trešdien žurnālistiem pastāstīja, ka piedāvājis lielāku cenu - 120 miljonus eiro.

Pirmais maksājums bija piedāvāts 16 miljoni eiro, bet pārējai summai bijusi bankas garantija. Šamiss arī norādīja, ka viņa piedāvājuma gadījumā nomaksa notiktu desmit gados.

„Pagājušajā reizē es nevarēju atbildēt uz jautājumu konfidencialitātes nosacījumu dēļ. Par šo uzņēmumu es piedāvāju 120 miljonus eiro. Runājot par tā cenu, es pirmkārt domāju par kreditoriem,  lai tie nezaudētu investīcijas, kas ieguldītas, to glābjot, vai cerībā uz modernizāciju,” klāstīja Šamiss.

„Pirmo iemaksu es piedāvāju 16 miljonus eiro. Otrā un trešā gada maksājumi būtu nodrošināti ar bankas garantiju. Dzirdot valodas, ka mūsu nosacījumi nebija garantēti, man ir būtiski jums pateikt, ka 16 miljoni tiktu piešķirti nekavējoties, parakstot līgumu, savukārt, nākamie būtu ar bankas garantiju, un tas ir 100% maksājums,” uzsvēra Šamiss. 

Igors Šamiss: Par „Metalurgu” piedāvāju 120 miljonus eiro
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Iepriekš vēstīts, ka ziņas par LM finanšu problēmām publiski nāca klajā pērn janvārī. Uzņēmuma akcionāri un toreizējie saimnieki Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans sākotnēji vērsās pie valdības pēc palīdzības, taču tā atteica. Ministri uzsvēra, ka valstij nav jāiegulda līdzekļi privātā uzņēmumā, kuram turklāt ir necaurredzama finanšu kārtība un kurā investori savstarpēji strīdas, nespējot vienoties par uzņēmuma tālāku attīstību.

Pērn jūlijā valsts atmaksāja 67,4 miljonus eiro lielo kredītu LM vietā, ko bija garantējusi Itālijas bankai „UniCredit”. Tikmēr akcionāri, kas pauda, ka aktīvi meklē investorus, uzņēmumu zaudēja un investorus neatrada. Bez darba palika vairāk nekā 1000 strādnieku.

Pērn novembrī tiesā tika iesniegta pieteikums, kurā lūdza atzīt LM par maksātnespējīgu, un sākās jauna investora meklējumi.

Šogad, augusta otrajā pusē Velmers un konsultāciju uzņēmuma "Prudentia" vadītājs Kārlis Krastiņš, kurš arī ir iesaistīts jauna investora piesaistē, atzina, ka investoriem pievilcīga šķiet iespēja, ka LM strādnieki uzreiz ir gatavi atgriezties darbā. Viņi pieļāva, ka jau rudenī rūpnīca pakāpeniski atsāks darbs. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti