Krievijas pretkrīzes plānā lauvas tiesa – banku atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievija trešdien publiskoja pretkrīzes plānu, lai uzlabotu stāvokli ekonomikā, kas cietusi no zemajām naftas cenām pasaulē un rietumvalstu sankcijām. Valdība  sola gan veikt dažus taupības pasākumus, gan piešķirt piemaksas pensionāriem. Taču lauvas tiesa palīdzības domāta banku atbalstam.

Plāns paredz 10% samazinājumu "lielākajā daļā budžeta izdevumu kategoriju".

Vienlaikus par 11% tiks palielināti izdevumi sociālajam atbalstam, kas bija Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējās prezidenta vēlēšanu kampaņas stūrakmens.

Plānotie pasākumi palīdzēs Krievijas ekonomikai pielāgoties jauniem apstākļiem, kas jau ir radījuši vairāk nekā pusotra simta miljarda eiro vērtus zaudējumus. 

Liela palīdzības pakete tiks novirzīta bankām, pretī prasot palielināt reālās ekonomikas kreditēšanu.

Krievija plāno arī investēt lauksaimniecībā, lai kompensētu ierobežoto pārtikas importu. Vienlaikus daudzi investīciju projekti enerģētikā un transportā tiks iesaldēti vai atcelti.  

Ziņots, ka pēdējos mēnešos kredītreitingu aģentūras vairākkārt ir samazinājušas Krievijas kredītreitingu, aizvien skeptiskāk vērtējot tās ekonomiku. Šonedēļ aģentūra “Standard&Poors” ir samazinājusi Krievijas kredītreitingu līdz BB+, kas vērtējams kā spekulatīvais jeb "atkritumu līmenis"

Arī rubļa vērtība kopš sankciju pret Krieviju ieviešanas ir kritusies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti